Kalemi,hitap yeteneği ve etrafına saçtığı ışık her zaman farklı olmuştur Sunay Akın'ın.

Ezbere bildiğimiz bir hikayeyi bile anlatırken insanı dinlemeye sevk eden o doğuştan gelen yeteneğini,edebi cümlelerle birleştirince ortaya bu topraklarda kolay kolay denk gelemeyeceğiniz bir üstat çıkıyor.

Geyikli Park kitabında Sunay Akın insanı muhteşem bir seyahate çıkarmayı başarıyor.Öyle ki ilk sayfalarda kendinizi Çanakkale'de bulduktan sonra belli bir sayfa sonra Japonya'daki bir caminin yapılış aşamalarına gideceksiniz.Karşınızda oturmuş size o kitabı kelime kelimesine aktarıyor havası katarak,pek bilmediğimiz olayların perde arkalarını gün yüzüne çıkarıyor.

Her olayın bitişinde o olayla ilgili yaptığı final yorumları ise tam anlamıyla ustalık işi.Size olayın ardından hangi duyguda yoğunlaşmanız gerektiğini o kadar net şekilde aktaracak ki o duyguya girmezseniz kendinizi suçlu hissetmenize bile sebep olacaktır.

Bildiğimiz kahramanların yanında bilmediğimiz kahramanları, Çanakkale'den,Gezi Parkı'na, Japonya'dan,Chicago'ya inanılmaz anektodlarla süslenmiş bu eseri mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.


Kitabın kapak resmi https://www.egitimajansi.com/ sitesinden alınmıştır.

7 Yorumlar

  1. Sunay Akın'ı okumuyorum. Ömrümün sonuna kadar da, hatta üstüne köşkler, saraylar, bir elime ay diğer elime güneşi verseler okuyacağımı sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maberald, o kadar merak ettim ki nedenini :-o Eğer senin için sakıncası yoksa paylaşır mısın?

      Sil
  2. Sunay Akin bu ülkenin en büyük değerlerinden sahnede izleme sandım oldu büyüledim

    YanıtlaSil
  3. Sunay Akın'ı takdir ettiğim yerler vaaar, temkinle yaklaştığım ve nahoş hislerle andığım yerler var. Ama anlatımın süper, kitap etkileyici geldi;bir ara bakacağım gb görünüyor :-)

    Teşekkürler paylaşımın için

    YanıtlaSil
  4. benimde severek okuduğum bir kitaptı

    YanıtlaSil
  5. Sunay Akın'ı niçin okumadığımı, hatta Sunay Akın türevi ya da benzeri yazarların niçin okunmaması, abartılmaması gerektiğini uzun uzun yazabilirim. Ancak bloggerin yorum sayfasında karakter kısıtlması var. Kısaca şöyle anlatayım. Kaan Arslanoğlu ismini duydunuz mu? Yazdıkları sıradanlığı geçemeyen, hayatı boyunca hiçbir olayda oturduğu minderi yanmamış, ağzı iyi laf yapan yazarları bilenler, izleyenler, kanonların okurlara dayattığı eserleri merak edip, arayan, para verip kitap alan, ancak edebi eserle, sabun köpüğü satırları ayıramayan okurlar Sunay Akın gibilerini bilir ama Kaan Arslanoğlu'nu, mesela Seyit Pelitli'yi, Abdullah Eraslan'ı ve onlar gibi daha nicelerini bilmezler. Evet bilmezler, haberleri yoktur çünkü. Biri çıkıp gerçekleri söyleyinceye kadar haberleri de olmayacaktır.

    Uzatmayım. Kaan Arslanoğlu'nun "Memleketimten Karakter Manzaraları" isimli bir kitabı var. Temin edip okursanız ve özellikle 264 ve 265. sayfaları biraz düşünerek ve sorgulyarak okursanız Sunay AKIN'ı ve onun gibilerini niçin okumadığımı sanırım daha iyi anlayacaksınız diye düşünüyorum.

    Kitapla kalın...

    YanıtlaSil
  6. Sunay Akın'dan üç kitap okudum ama Geyikli Park bunlardan biri değil. Okuduklarım içinde en çok Bir Çift Ayakabı'yı sevmiştim. Kitapları akıcı ve eğlenceli oluyor. Başka kitaplarını da okumak isterim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski