Kitap okumayı sevenlerin her zaman göz attığı kategorilerden biri olmuştur gerilim.Öyle ki bazı gerilim kitapları usta yönetmenlerin ve fırsatçı yapımcıların havada kaptığı projelerde olmadan olmuyordu tabi.

Çaresizliğin dibine batmış bir insanın hayatından yola çıkarak,her sayfada gerilimi biraz daha hissettirdiğine inandığım ''Craven Malikanesi'' kitabını size kendimce detaylandırmaya gayret edeceğim.

Kitabın çıkma noktası oldukça popüler olan Yürek Burgusu ve Tepedeki Ev gibi kitapları size andıracaktır.

Baş karakter olan Daniel'in analizi gelirsek,maddi olarak tamamen dibi görmüş biri.İş seçme şansı olmayan ve her ne iş olursa olsun yapmak zorunda olan biri.Aldığı para ise kuzeni olan Kyle ile birlikte yaşadıkları evin kirasına gitmektedir.Düzenli yemek yeme şansı bile olmayan biri.Dışarıda kalmaktan oldukça korkan ve bir evim olsun da cebimde tek kuruş bile kalmasın diyen biri.

Günler geçtikçe iş bulmakta zorlanan Daniel,Kyle tarafından ezilmeye ve dışlanmaya başlıyor. Daniel'in kazandığı paranın miktarı ve düzensiz oluşu nedeni ile Kyle evin tüm sorumluluğunu kendinde görür ve onu bedavadan yaşıyormuş gibi bir psikoloji altına alır.

Bu baskının en yoğun olduğu dönemlerin birinde kapının altından gizemli bir zarf gelir.Bu bir iş teklifidir ve zarfın içindeki kilit cümle ''Çaresiz insanlar seçici olamaz'' olur.

Bir Malikane'den iş teklifi alır.Buradaki görevi ise 1800'lü yılların başlarında ölen küçük bir kızın malikane içindeki mezarının bakımı ve korumasıdır.Bu iş ürpertici gözükse de seçim şansı yoktur.

Bundan sonra oluşan hikayeler sizi oldukça meraklandıracak ve kitabı bir an önce bitirmek isteyeceksiniz.

Yazar: Darcy Coates

Yayınevi : Çınar Yayınları

Çeviri: Leyla Esen

Kitabın fotoğrafı https://www.dr.com.tr/ sitesinden alınmıştır.


3 Yorumlar

  1. Gerilim kitapları, iyi kurgulanmışsa en sevdiklerim arasında yer alır elbette
    Listeme ekledim , güzel anlatımdı teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. ilginçmiş konusu merak ettim..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski