Dile kolay 600 yıl dünya arenasında kalmış ve bir döneminde dünyanın tartışmasız en büyük gücü olmuş Osmanlı Devletinin küresel çapta yeni nesile aktarılma fikri sonunda gerçekleşiyor.

Bizim yapımcılarımız genellikle en güçlü olduğumuz dönem olan Yavuz,Fatih ve Kanuni dönemlerine yoğunlaşırken, Netflix bu işin tüm dönemlerini kapsayacak bir proje ile karşımıza
çıkmaya hazırlanıyor.

''Rise Of Empires:Ottoman'' adı ile yayınlanmaya başlayacak dizi için uzun süreli çekimler ve ciddi bir miktarda kaynak yaratıldığı söyleniyor.

Netflix'in bu proje için yararlandığı isimlerin başında bilgisine ve anlatım tarzına hayran olduğum Celal Şengör var. Profesör Emrah Safa'nın da katkıları olduğunu öğrendim.Gözlerim İlber Ortaylı'da aramadı desem yalan olur.

6 bölümden oluşacak bu belgesel tadındaki mini dizinin yapımcılığını ise Karga Seven ve STX Entertainment üstleniyor.

Rise of Empires: Ottoman belgeselinin başlıca rollerinde ünlü isimler Tuba Büyüküstün, Cem Yiğit Üzümoğlu, Selim Bayraktar, Birkan Sokullu, Osman Sonant, Tolga Tekin, Ushan Çakır ve Damla Sönmez bulunuyor.

Belgeselin yayın tarihi ise tüm dünya ile aynı anda olarak 20 Ocak 2020 olarak açıklandı.


3 Yorumlar

  1. Benimde merak ettiğim bir yapım. Yayın tarihine az kalmış :)

    YanıtlaSil
  2. Bilgilendirme için teşekkürler. Blogger arkadaşlarımız ''Blogger Mimi'' başlığı altında çok güzel bir mim yazısı hazırlamışlar. Ben de bu mim yazılarına katılarak blog açma serüvenimi anlattım. Okumak için sizi bloguma beklerim.

    YanıtlaSil
  3. Mutlaka izleyeceğim, kaçıramam bu diziyi :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski