Bu sefer rotamızı Fransız sinemasına çeviriyoruz.Sıcak ve eğlenceli bir yapım olan ''Tayinim Çıktı'' filmine biraz detaylı bakmaya ne dersiniz ?

Fransa'nın güneyi ve kuzeyi...

Bu iki nokta yıllardır Fransa'da yaşayan insanlar için bile iki ayrı zıt kutup olarak adlandırılır.Güney kısmı oldukça sıcak,canlı ve sosyal yaşantı yönünden gelişmiş olsa da kuzey kısmı biraz daha kapalı bir kutu olarak nitelendirilir.Gerçek Fransızlar için bile ''Kuzey'' bölgesi çoğu insan için ön yargı merkezi haline gelmiştir.Günümüzde de bu sürmeye devam eder.

Şimdi bu bilgiyi neden verdin ki sen ? diye soracak olursanız.Film tam olarak bu iki zıt kutup için yıllardır süre gelen ön yargıları kırmak amacıyla çekilmeye başladı.''Güney'' kısmının cazibesine kendine kaptıran ve daha sıcak bir bölgeye gitmek isteyen bir adamımız vardır.

Postane müdürlüğü yapan Philippe,ortalamanın üzerinde bir yaşantıya sahip olmasına rağmen daha fazlasını isteyen ve bunu takıntı haline getirmiş biridir.Öyle ki ''Güney'' kısmında çalışabilmek ve tüm düzenini oraya taşıyabilmek için kendini sakat olarak göstermeye başlar.

Ama foyasının ortaya çıkması uzun sürmez ve ''Güney'' hayalleri kuran Philippe'e sürgün yeri olarak gözüken ''Kuzey'' kısmında bir yere tayini çıkartılır.Yıllardır sağdan soldan duyduğu bilgilerden dolayı bu bölge ile ilgili en ufak olumlu bir çağrışımı yoktur.

Ona göre ''Kuzey'' kısmı,soğuk havalar aynı derecede soğuk insanlar ve sosyal hayatın tamamen sıradan ve eğlenceye kapalı bölgesidir.

Bu ön yargılarla yola koyulan postane müdürü, aslında anlatılanların tamamen bir kaç insanın abartıları,kötü deneyimleri yüzünden genelleme olduklarını keşfeder.

Hayatının en mutsuz yolculuğu olarak başlayan bu serüven inanılmaz sıcak bir hikayeye dönüşür.

Fransız sinemasının gelmiş geçmiş en çok izlenen filmlerinden biri olma özelliği de taşıyan bu film daha önce izlememiş ya da izlemesinin üzerinden uzun zaman geçmiş kişiler için şiddetle tavsiyemdir




4 Yorumlar

  1. Hiç duymamışım, tam benlik bir filme benziyor.

    YanıtlaSil
  2. Keyifli filmler gerçekten çok ihtiyaç duyulan filmler arasında oluyor benim için özellikle yoğun dönemlerde. Bu filme özellikle bakacağım :) teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim.Sizi gülümsetmesini umuyorum,iyi seyirler :)

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski