Fotoğraf Kaynağı
TELEFON KIRDIRAN OYUNUN PERDE ARKASI
DONG NGUYEN
Çoğumuzun kendi hayatını göreceği bir başarı hikayesi.Sıradan bir gencin,sıra dışı başarısının başlangıç noktası o gece sofrada bulunan tavuk yemeği olacaktı.
Günlük 1 dolar kazanan ailenin, hiç umut görülmeyen çocuğunun milyon dolarlarla eve
dönüşünün hikayesine detaylı şekilde bakalım.
Vietnam'da fakir bir evde hayatın doğal akışında ilerleyen bir çocuktur Dong.Okulu hiç takmayan,mecbur olduğu için mezun olana kadar gidip gelmek dışında başka bir anlam yüklememişti.
Öğretmenlerinden sürekli azar işiten,bizde ki karşılığı tam arka sıradaki öğrenci tipinin Vietnam'da yaşayan versiyonu.
Öyle ki stajyer olarak gönderildiği oyun geliştirme şirketine gidip,arkadaşlarının facebook paylaşımlarını beğenip eve dönüyormuş.
Yine bu dönemlerinden birinde eve döndüğünde akşam yemeğinde tavuk yerken aklına dönemin en popüler oyunu Angry Birds gelir.Oyunun çok karışık ve detaylarla boğulmuş olduğunu düşünüp,bunun basitinin yapılması gerektiğini düşünmüş ve o görevi kendine vermiş.
Ama basit bir oyun bile olsa az çok kodlama dili bilmesi gerekiyordu ama o stajyer olarak gittiği yerde bunu öğrenmek yerine Facebook'ta takılmayı seçmişti.
Bilgisayarın başına geçip İos dilini anlatan videoları izlemeye başlamış.Gördüklerini test etmek amacıyla videolarda ki bilgisayarda denemeye başlarken,dünyada görebileceğiniz en basit oyunlardan birini üç gün içinde yapar: ''Flappy Bird''.
Oyun o kadar amatör hazırlanmış ki,grafikler bile bilgisayarda bulunan diğer oyunlara aitti.Oyunun konusu aptal,amaçsız bir kuşun bitmek bilmeyen bir öyküsüydü.Bu haliyle uygulamayı yükler
ve tabi ki hiç indirilmez.Sonra ayarlardan aile uygulamaları bölümünde oyunu yayınlar bir kaç kişi oyunu sırf dalga geçmek adına sosyal ağlarda paylaşır.
Bu mükemmel bir reklam kampanyasına dönüşür.İnsanlar meraktan girdiklerini oyuna bağımlı hale gelmiştir.
Sinir bozan bir oyun olduğu aşikardı ama insanlar oynuyordu.Bu onun birden bire banka hesabının yüksek reklam ödemesi almasına sebep olmuştu.Sosyal medyada küfür etmek için,dalga geçmek için hatta oyunu yapana ölüm tehditleri içerikli olsa bile popüler bir konu haline gelmişti.
1 yıl içerisinde en çok indirilen oyunlardan biri olan Flappy Bird,sahibi Dong'a günlük 50 bin dolar kazandırmaya devam ediyor.
kodalamayı bu yüzden öğrenmeli bence çocuklarımız ama onu bile bir çeşit ezberci sisteme sığdırmaya çalışıyor bazıları
YanıtlaSilKesinlikle kodlama öğrenen birinin günümüz ve ilerleyen yıllarda maddi sıkıntı yaşamayacağına eminim.Kodlama ile oldukça geniş bir iş alanına yayılabilirsin hem de evinde oturarak.Teşekkürler yorumunuz için,güzel bir noktaya değindiniz.
SilYorum Gönder