KARA GOLDIN

                                                                                                                                   Fotoğraf Kaynağı

''SU''DAN PARA NASIL KAZANILIR ?

KARA GOLDIN

Oldukça sağlıksız beslendiğinizi düşünün,diyet adı altında günlük 10-12 kola içtiğinizi düşünün.Vücut ne oluyor bu nasıl beslenme ve diyet anlayışı diyecek , hızlı ve dengesiz şekilde kilo almaya başlayacaksınız. Kulağa kötü gelen bu durum,bir kadının tüm hayatını değiştiren bir fırsata nasıl dönüştüğünün öyküsüne bakalım.

Kara,sağlıksız ve hızlı kilo almaya başladıktan sonra ailesiyle oturup sağlıklı beslenmek için adımlar atar.Günde 10-12 koladan da vazgeçmek zorunda kaldığı için sağlıklı bir içecek arayışına girer.Piyasada bulunan tüm içeceklerde fazla şeker,gıda takviyeleri ve kimyasal maddeler gördükten sonra içebileceği en sağlıklı içeceğin su olduğuna karar verir.

Yıllarca sıvı ihtiyacını diyet kolalardan,şekerli içeceklerden alan biri için su çok tatsız ve yavan gelmeye başlar.Bir gün sürahinin içine birkaç tane ahududu attı ve eve geldiğinde bütün sürahinin bittiğini gördü. Ailesi bütün gün o suyu içmişti. Ailesinden gelen tepkiler çok olumluydu.Hem sağlıklı,hem doğal bir tat yaratmıştı çok basit bir yöntemle.Hayatının fırsatını eyleme geçirmeye o an karar verdi
.
Sağlıklı beslenme konusunda dikkatli davranmaya başlayan Kara, pazarda bu alanda bir boşluk olduğunu gördü ve kalorisiz, tatlandırıcı içermeyen meyve aromalı suları üretmeye karar verdi.Bu kararı almasını sağlayan sürahinin içine attığı bir kaç ahududu tanesiydi.Doğal ve hormonsuz ahududu alış verişine çıkıp yeterli miktarı alarak eve dönüp,su ahududu ikilisini şişelere doldurmaya başlamış.

10 kasa şişe hazırlayıp bunları bir süper marketin kapısını bırakmaya gitmiş.Mağazanın müdürüyle anlaşmış ve eve dönmüş.Satılmadan herhangi bir ücret talebinde bulunmamış.2 gün sonra mağazanın müdüründen gelen telefonda ''bütün şişeler satıldı,yenilerini hazırlamaya başla'' diyordu.

Yerel bir süpermarketten sürekli bir başarı sağladıktan sonra,o zamanlar Amerika Başkanlığı yapan Obama'nın eşi Michelle Obama'ya ulaşarak ürününü anlattı.Ürününün doğal,katkısız ve sağlığa yararlı olduğu konusunda ikna ettikten sonra “Drink Up” kampanyasında birlikte çalıştılar.

Bu oldukça doğal şekilde başlayan proje, ona yıllık 70 milyon dolarlık gelir elde etmesine kadar uzanacaktı.

4 Yorumlar

  1. Bir su ve ahududu nelere kadir. Ne müthiş hikaye!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen yıllardır önemsemediğimiz şeyler bir başkasının hayatının fırsatı olabiliyor.Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  2. Bazen üniversite çok anlamsız gelir işte bu yazı da öyle bir şey. 😄 Ben de takip ediyorum blogunuzu, yazınıza geç dönebildim kusura bakmayın. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun değil dönüş yapmanız bile çok hoş :) Teşekkürler yorumunuz için

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski