Gelişen sinema sektörü ile filmlerin oldukça fazla mekanlarda çekilmesine alışığız.Hatta sadece bir sahnesi için başka ülkede çekimleri yapılan filmler var.Oldukça fazla sahnede çekilmesi o filmin iyi bir film olduğunu ispatlamaz tabi.

Benim bu listede değineceğim konu ise tek bir mekan içinde çekilen en akılda kalan filmleri sizlere hatırlatmak.

2 bölümden oluşacak bu listeden umarım keyif alırsınız.

-DOGVİLLE




Kalabalık ve kirli bir havaya bürünen şehirden uzaklaşmak isteyip kendini ''Dogville'' kasabasında bulan Grace'in sinema tarihine geçen hikayesi.

Tek mekan kullanarak çekilen en iyi filmler denince akıllara gelecek ilk yapımlardan biri olan Lars von Trier imzalı ''Dogville'' filmi, Nicole Kidman'ın muazzam oyunculuğu ve finale doğru artan gerilimi ile izleyicinin soluklarını kesen filmlerden biri.

-TERMİNAL



Steven Spielberg'in yine zekasını kullandığı bana göre konusu itibariyle gördüğü ilginin kat be kat fazlasını hak eden filmi ''Terminal'' de bu listede olması gereken filmlerden biri.

Sadece havaalanında çekilen filmin bu denli özel olmasının sebebi ise başrolünün ''Tom Hanks'' olması.Sık sık denk gelemeyeceğimiz konusu ise Amerika'ya girmesine dakikalar var iken ülkesinde çıkan savaştan dolayı vizesi iptal edilen birinin havaalanında sürdürdüğü inanılmaz yaşam hikayesini ele alıyor.

-FUNNY GAMES



Korku,gerilim,sadistçe duygular her ne ararsanız bu filmin içinde bol miktarda bulabilirsiniz.
Gözlerine kestirdikleri bir ev ve aileye önce samimi,içten şekilde yaklaşarak güvenlerini
kazanan iki arkadaşının öyküsünü ele alıyor.

Bir evin içinde çekilen ve sürekli izleyenleri gergin hale sevk eden film,hassas duyguları olan insanların izlemesini öneremeyeceğim bir film.Bu listede olmasını sağlayan ise her ne kadar sert bir konusu da olsa bunu izleyiciye tek bir mekandan muazzam şekilde aktarması.

-12 KIZGIN ADAM



Sinema tarihinin dönüm noktalarından olan bir film ile listeye devam ediyorum.Belki de tek mekan sıfatının en başarılı örneği olan film izlememiş olanlar için büyük bir kayıp.

12 jüri üyesinin bir zanlının masum mu yoksa suçlu mu ?
Sorusuna cevap aradıkları,tartışması ve ince mesajları  bol olan film, bu listenin ağır toplarından biri.


-TESTERE 1



Bir neslin her sahnesini ezberlediği bir film olan ''Testere'' ile bu listenin ilk bölümünün sonuna gelelim.

Tartışmasız tek mekan kurgusunun içine, tek bir saniyesinden bile sıkılmadığımız bir hikaye nasıl sığdırılması gerektiğini ispatlayan en iyi filmlerden biri.

Tarihin en az para harcanıp en fazla hasılat kazanan filmlerinden biri olma özelliği de taşıyan film  ardından unutulmaz bir seriye dönüşmeyi başarmıştır.



Bu listenin ilk bölümünün sonuna geldik.Yakın zamanda serinin devam bölümleri ile karşınızda olacağım.Bu filmler arasında sizin için en iyi filmi yorum kısmından belirtebilirsiniz.




10 Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Kesinlikle bir fenomen :) Teşekkürler yorumunuz için :)

      Sil
  2. Terminal hem duygusal hem de eğlenceli bir filmdi,12 Kızgın Adam da sağlam filmlerden biridir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ''Terminal'' filminin hak ettiği ilgiyi görmediğine üzülmüşündür hep.Teşekkürler yorumunuz için

      Sil
  3. terminal ve testereyi çok sevmiştim tek mekanda iyi iş başarmışlar bence de

    YanıtlaSil
  4. Terminal ve 12 Kızgın Adam'ı çok severim. Dogville pek rahatsız edici bir filmdi diye hatırlıyorum. Biraz daralmıştım izlerken. Testere hiç izlemedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dogville filmi biraz sert doğru hatırlamışsınız.Testere serisinin özellikle ilk 4 filmini izlemeni tavsiye ederim.Yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil
  5. Terminali severek izlemiştim. 12 kızgın adam izleme listemde uzun zamandır bekliyor. bir gün neden olmasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence daha fazla bekletmemeniz gereken bir film,şimdiden iyi seyirler :)

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski