Ülkemizin sinema salonlarını doldurduğu yabancı filmlerin final bölümüne gelmiş bulunmaktayız.
Yerli filmlerin arasından sıyrılıp, milyon rakamlarına ulaşabilmek ne kadar zor olsa da,kaliteli bir filmin dilinin öneminin ortadan kalktığına ispatlayan filmlerde zirvede yer alan 4 filme göz atalım...

4.BUZ DEVRİ-KITALAR AYRILIYOR

Resmi Seyirci Rakamı:1.9 Milyon


buz devri


Animasyon filmi denince aklımıza gelen belki de ilk yapım olan ''Buz Devri'' listemizde zirveyi zorlayan yapımlardan biri oldu.2002 yılında Dinazorlar Şafağı filmi ile tanıştığımız serinin en çok izlenen bölümü ''Kıtalar Ayrılıyor'' ülkemizde oldukça geniş bir kitleyi sinemaya çekmeyi başardı.

3.AVATAR

Resmi Seyirci Rakamı:2.5 Milyon


avatar


Dünyanın, 3D kavramı ile neler yapılabileceğini ispatlayan filmi ''Avatar'' ülkemizde zirvede yer alan filmlerden biri oldu.Öyle ki yıllardır beklenen 2. filmi ile bu rakamları geliştirmesi beklenen film bakalım gelecek yılın sonunda yeni filmiyle kaç insana ulaşabilecek ?

2.TİTANİC

Resmi Seyirci Rakamı:2.9 Milyon


titanic


Film her saniyesi ile destansı bir baş yapıt olmayı başardı.Filmin müziği,ülkemizin düğünlerinde dans müziği olacak kadar benimsenmesi de bu başarının göstergelerinden biri.Oscar ödüllerinde hemen hemen tüm ödülleri toplayan bu efsane ülkemizin gelmiş geçmiş en fazla izlenen 2.yabancı filmi olmayı başardı.

1.HIZLI VE ÖFKELİ 7

Resmi Seyirci Rakamı : 3 Milyon
hızlı ve öfkeli 7

Uzun yıllar boyunca Titanic filminin izlenme rekoru kırılmayacak diye düşünülürken,ülkemizde en fazla takip edilen serilerden biri olan ''Hızlı ve Öfkeli'' serisinin son filmi bu saltanata son vermeyi başardı.Paul Walker'e veda filmi olarak duygusal bir tanıtımı olan film ülkemizde şu ana kadar en fazla izlenen yabancı film olma unvanını korumaya devam ediyor



İşinize yarayacak ya da merak edebileceğinizi düşündüğüm bir serinin daha sonuna geldik.Güncel rakamlar da bu listeye girmeye hak kazanacak filmler oldukça bu listeyi güncellemeye devam edeceğim.Başla listeler ve konularda görüşmek üzere.Sağlıcakla kalın.


Film Fotoğrafları Kaynağı:https://www.imdb.com/



6 Yorumlar

  1. Bu kadar çok sayıda seyirci toplamaları sinemanın ölmediğini gösteriyor. Ben bu sektörün kriz içinde bulunduğunu sanıyordum oysa.

    YanıtlaSil
  2. İnternet hizmetinin hemen hemen herkesin ulaşabildiği noktaya geldiğini gördükçe bu rakamlar muazzam gözüküyor.İnternete düşsün oradan izlerim demeyen ciddi bir kitlemiz var demek ki.

    YanıtlaSil
  3. Hızlı ve Öfkeli'yi izlememişim sadece :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarzınız değil demek ki ama çoğunu izlemeniz sevindirici :)

      Sil
  4. gerçekten bir numara hızlı ve öfkeli mi? listedeki tek seyretmediğim ve ilgimi çekmeyen film...:-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resmi rakamlar onu zirvede gösteriyor.Genelde erkeklere daha fazla hitap eden film gözükse bile genç seyirciyi de sinemaya çekmesinden kaynaklı olarak bu rakam bu boyuta çıktığını düşünüyorum :)

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski