Para olmadan olmaz cümlesinin bir tık üstüne çıkarak para olsun başka hiç bir şey olmasa da olur diyen tiplemeleri uzun yıllar ekranlarda izledik,izlemeye de devam ediyoruz.Para için her yol mübah diyen en meşhur karakterlerimiz kimler göz atalım mı ?

HALLEDERİZ KADİR - LEVENT ÜLGEN


Hemen hemen oynadığı tüm rollerde üçkağıtçılık,haksız kazanç,kolay para ve parlak fikirleri olan tiplemeleri canladıran Levent Ülgen'in ekranlarda bu yönüyle boy gösterdiği ilk tipleme ''En Son Babalar Duyar'' dizisinde hayat verdiği ''Hallederiz Kadir'' oldu.Onun bu hayatta halledemeyeceği bir sorun yoktur.
Her bölümde başına farklı bir sorun gelse de bölüm sonunda onu halletmiş olan tipleme,parayı en çok seven dizi karakterlerinden biri oldu.

AMİL SAĞLAM - TARIK PABUÇÇUOĞLU



Döner sermaye cümlesini bu ülke topraklarına ezberleten karakter ''Amil Sağlam'' müdür ile devam edelim.Hayat Bilgisi dizisinde hemen hemen her olayı sonunda öğrencilerden para istemeye gelmesine bağlayan,Türk dizi tarihinin gördüğü en açgözlü müdürü olmayı başarmıştır.Tıkır tıkır devam eden düzeni Afet Hoca'nın okula gelmesinin ardından sekteye uğrasa da o her bölüm daha fazla para kazanabilmek için her yolu denemeye devam etti.

PEMBE - MELEK BAYKAL


Klasik olarak her anne,kızlarının rahat edebileceği bir erkekle evlenmesi ister.Ama ''Pembe'' karakteri bu klasik düzenin çok ötesinde bir arzu ile kızı Sultan için her bölüm zengin koca arayışında olmayı sürdürdü.Aşık olduğu Ferhat ile evlenmemesi için her yolu deneyen karakter,izleyicileri uzun süre paragöz tavırları ile gülümsetmeyi başardı.

FİRDEVS YÖREOĞLU-NEBAHAT ÇEHRE


Türk televizyonlarının gördüğü en büyük entrikaların arkasında olan isimlerden biri.Ziyagil köşküne girebilmek için kızını mükemmel yönlendiren,köşkün içinde en lüks harcamaları yaparak,zengin hayatını iliklerine kadar yaşayan karakter ''Firdevs Yöreoğlu''da bu listede olmazsa olmazlardan biri olmayı başardı.

BÜYÜK HİLMİ-ŞİNASİ YURTSEVER


Para konusunda en başarılı olan tiplemelerden biri.Girdiği her işte kar etmeyi başarabilen,ülke tarihinin en başarılı girişimcisi.Büyük Hilmi karakteri ile Kardeş Payı dizisinde para kazanma sanatının tüm inceliklerini ispatlayan Şinasi Yurtsever bu listede de yer almayı hak etti.

FERİDUN BİTİR - NECMİ YAPICI


Bir insan her bölüm yeni bir iş fikri ile gelip zengin olacağına emin olabilir mi ? Eğer bu isim ''Feridun Bitir'' ise bu olur.Yırttık abicim yırttık sözüyle ekranda her gözüktüğünde inanılmaz parlak iş fikirlerini ağzından duyuyorduk.Sonucu ise hep hüsran olup,mafyayı her bölüm peşine takmayı başaran tipleme bu listede olmayı başardı.

FERHUNDE - DENİZ ÇAKIR



Türk televizyonlarında insanların böyle gelin düşman başına demesine sebep olan,Tekin ailesinin her bölüm kalp krizleri geçirmesinin nedeni olan ''Ferhunde'' karakteri de bu listede olmazsa olmazların biri olmayı çoktan hak etti.



Şimdilik listeyi uzun tutmamak adına bu içeriği burada noktalıyorum.Ülkemizin ekranlarda gördüğü yok artık bu ne para hırsı dememize sebep olanlardan bazılarını size hatırlatmaya çalıştım.İlerleyen günlerde bu listede olması gereken diğer karakterleri sizleri sunacağım.






8 Yorumlar

  1. Hepsini izlemedim. Amil Bey en çok aklımda kalan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de favorilerimden biri ''Büyük Hilmi'' ile birlikte.

      Sil
  2. İnanın tüm karekterleri severek izledim hatırlatanız için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim iyi bir hatırlatma yapabildiysem.

      Sil
  3. Levent Ülgen'in pek severim.Ankara'da yaşıyor olması ve onu bir eğlence mekanında görmüş olmam da bu olumlu hislerde etkili olabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu listede yer alan biriyle yüz yüze gelerek şanslı biri olmuşsunuz :) Oyunculuğu ve büründüğü rollerin hakkını veren biri.

      Sil
  4. Acaba kimler var diye merakla girmiştim. Hepsini de izlemişim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna sevindim.Aklımda 5-6 kişi daha var onları da ileride paylaşacağım :)

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski