SUNDAR PICHAI















HİNDİSTAN'IN ARKA SOKAKLARINDAN,GOOGLE ''CEO''LUĞUNA

SUNDAR PICHAI

Hindistan'ın kaderini değiştiren insanlardan biri olarak görünen Sundar,herkesin hayal ettiği noktaya gelmiş biri olarak tarif ediliyor.Kast sistemi yüzünden fakirliği bir inanç zaferi olarak gören topluluğun içinden çıkıp, Google'ın en tepesine çıkmak filmi çekilmesi gereken bir hikaye.

Maddi durumu iyi olmayan ailesi ve kız kardeşi ile 2 odalı bir evde büyüdü.Hiç bir zaman maddi gelir düzeyinde bir ilerleme olmadığı için,hiç arabayla yolculuk yapmadığını ve uzun yıllar boyunca televizyon izleyemediğini söyleyecekti bir söyleşide.Yıllar geçtikçe bir yeteneğini keşfetmişti Sundar.

Gördüğü sayıları hatırlamak konusunda oldukça başarılıydı.Bir telefon numarasını bir kere gördüğünde onu unutmuyordu.Bu onun gelecek kariyerini etkileyecek bir yetenekti.
Lise yıllarında bilgisayarla tanışan ve onlara muazzam bir ilgi duyan Sundar kariyerini bu cihazın üzerine yapmaya karar verecekti.Üniversitede gösterdiği başarı sonrası Stanford'dan burs kazanıp,Amerika'ya yerleşecekti.

Amerika rüyası çok pahalıydı ve sevgilisine duyduğu özlem onun eğitimini etkilemeye başlamıştı.Yüksek derece isteyen Stanford'dan eğitimi tamamlayamadan ayrılmak zorunda kaldı ve MBA programına dahil oldu. Google araç çubukları üzerine çalışmalar yapmaya başladı.Dünya üzerinde en çok kullanılan tarayıcı Chrome'un değişiminde onun parmağı vardı.Google için aranan kan olarak görüldü.Farklı bir bakış açısı ile Google'un dünyanın en değerli sitesi olma yolunda fikirlerine önem verildi.

Twitter onu kapmak istedi ama o Google'u asla bırakmayacağını söyleyerek reddetti.2014 yılı geldiğinde tüm uygulamaların başındaki isimdi.Google'un 3 adamı olarak tanınıyordu.
Güvenilir ve mütevazi kimliği ile Google'un sembol ismi haline gelmişti.

Hindistan'ın sembolü olmuş,çocukların kahramanı olarak bilboard'ları süslemeye başladığı 2015 yılında hala sürdürdüğü Google Ceo'luğuna getirildi.

3 Yorumlar

  1. Geldiği yeri unutmadığı sürece başarılı olacağını düşünüyorum.Yorumun ve görüşün için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Çok ilginç ve güzel bir seri olmuş. Aslında hiç duymadığımız ve bilmediğimiz bilgilerle karşılaşıyorum. Çok hoşuma gitti. Dilerim devamı gelmeye devam eder. Samimiyetimle diyorum ki ellerinize sağlık. İnanılmaz beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,bu seriyi yaklaşık İlham Al - 35'e kadar sürdürmeyi planlıyorum.Buna benzer başka bir seriye başlayabilirim.Güzel ve içten yorumunuzu için tekrardan teşekkür ediyorum

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski