Bazı diziler bir kaç bölümün ardından apar topar yayından kaldırılırken bazı diziler ise yayınlandığı gün evlerde,kahvelerde kısacası kişisel ya da topluluk olan her alanda pür dikkat izlendi.Reyting artık yayınlanan tüm dizilerin hayatta kalıp kalmayacağını belirleyen unsur haline geldi.

Bu listede ise yayınlandığı gün hayatımızın akışını belirleyen,bir hafta boyunca her bölümünü dilden dile konuştuğumuz, en fazla reyting alan dizileri bulacaksınız.

1-ASMALI KONAK


ASMALI KONAK

Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay'ın başrollerinde olduğu ülke tarihinin en fazla reyting alan dizisi.
Seymen ve Bahar'ın aşk hikayesini ülkece izlerken yayınlandığı final bölümünün reytinglerine henüz yaklaşabilen bir dizi olmadı.

2-KURTLAR VADİSİ


KURTLAR VADİSİ

Ülkemizin temel taşlarından birini oluşturan dizi Kurtlar Vadisi toplamda en fazla reyting alan 2.dizi olmayı başardı.Yıllarca ekranlarda kalmayı başarabilen,perşembe gününün vazgeçilmez lideri hangi kanalda yayınlanırsa yayınlansın başarılı olmayı başardı.Özellikle ilk 2 sezonu klasik olarak görülmüştür.

3-MUHTEŞEM YÜZYIL


Muhteşem Yüzyıl

Kanuni Sultan Süleyman'ın bulunduğu dönemi odak noktasına alan bazen olumsuz eleştiriler almasına rağmen dizi tarihin en fazla reyting alan 3.dizisi olmayı başardı.

4-AŞK-I MEMNU


aşkı memnu

Türk dizi tarihinin en iyi kitap uyarlamalarından biri.Kitaptaki dönemi modern hale getiren dizi uzun yıllar ülkemizde sık sık adından söz ettirmeyi başarabilen dizilerden biri olmayı başardı.

5-BİNBİR GECE



Dizinin hemen hemen her bölümü reytinglerde zirvede olmayı başardı.Jenerik müziği,Şehrazat ve Onur karakterleri ile uzun yıllar ülke gündeminde kalmayı başarabildi.

6-YAPRAK DÖKÜMÜ


yaprak dökümü

En uzun soluklu dizilerimizden biri olan Yaprak Dökümü de kitap uyarlamalarından biri.Ali Rıza Bey'in sık sık geçirdiği kalp krizleri,Ferhunde karakteri gibi uzun süre gündemde kalmaya başarabilen dizi tüm zamanların en fazla reyting alan 6.dizisi olmayı başardı.

7-ÇOCUKLAR DUYMASIN


çocuklar duymasın

İlk çıktığında ülkemizde oldukça ilgiyle izlenen Çocuklar Duymasın yeni versiyonu ile gerekli ilgiyi bulamasa bile ilk döneminde oldukça yüksek reyting oranlarını tutturmayı başardı.

8-ALİYE


aliye

Bir kadının dibi görmüşken verdiği mücadele sonrasını ayağa kalkışını,güçlenerek neler başardığını uzun bir dönem ekranlarda ispatlayan dizi tüm zamanların en fazla izlenen dizilerden birisi olmayı başardı.

9-İKİNCİ BAHAR


ikinci bahar

İki usta oyuncu Şener Şen ve Türkan Şoray'ı ekranlarda izlediğimiz tek dizi.Ülke tarihinin en sıcak dizilerinden biri olan İkinci Bahar bu listede olmaması kaçınılmazdı.

10-ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ


öyle bir geçer zaman ki

Yakın tarihin en ses getiren dizilerinden biri olan Öyle Bir Geçer Zaman Ki'de bu listede kendine yer bulmayı başarabildi.Ali Kaptan ve onun gazabına uğramış Cemile ve çocuklarının öyküsünü anlatan dizi tüm zamanların en fazla reyting alan 10.dizisi olmayı başardı.

11-AVRUPA YAKASI


avrupa yakası

Komedi tarzının ülkemizde en iyi dizisi olan Avrupa Yakası da kendine 11.sırada yer buldu.Gülse Birsel'in mükemmel senaryosu ve sayısız efsane karakterleri ile reytinglerde uzun yıllar zirvede kalmayı başardı.




Listenin sonuna geldik.Günümüzde final yaptığında bu listede çoğu diziyi geçmeyi başarabilecek oldukça yüksek reytingler alan dizilerimiz var.Sen Anlat Karadeniz,Kadın,Çukur ve bir kaç dizi daha.
Bu listede final yapmış ve toplam reytinginin ortalaması alınmış diziler bulunmaktadır.Umarım keyif alarak okursunuz.Başka listelerde görüşmek üzere.


Fotoğrafların Kaynak Sitesi:https://www.imdb.com/

13 Yorumlar

  1. İkinci Bahar'ı yeniden izleyesim geldi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zirvede olmamasına şaşırmamak gerek,yorumunuzu gördükten sonra :) Teşekkürler yorumunla eşlik ettiğin için

      Sil
  2. Gülse Birsel sonra ki dizilerinde Avrupa Yakasında ki performansını yakalayamadı bir daha.İkinci Bahar ise, iki efsane oyunculu, efsane dizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa Yakası çok üst düzey bir diziydi haklısın.İkinci Bahar'ı izleyebilecek döneme denk gelmek güzel

      Sil
  3. Hepsi bir döneme damgasını vurdu, şimdilerde hiç iyi yapım göze çarpmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bir kaç dizi hariç çoğu yıllar sonra hatırlanmayacak.

      Sil
  4. avrupa yakası ve ikinci bahar dışında hiç birini izlemedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğunu izlemeni tavsiye ederim. Teşekkür ederim yorumun için

      Sil
  5. Muhteşem Yüzyıl'ın dünyada tanınırlığı muazzam. Hangi ülkeye gittiysek Türk olduğumuzu öğrendiklerinde "Süleyman" dediklerini duyduk:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça farklı ülkeye satabildiğimiz ender dizilerimizden biri olumlu yönde reklamımız oldu haklısınız :)

      Sil
  6. sırasıyla ikinci bahar, avrupa yakası ve asmalı konak başka da dizi seyretmedim bunlardan .-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen hemen benim favorilerim de bahsettiğiniz diziler :) Teşekkür ederim yorumunuz için

      Sil
  7. Keşke bu dizilerimiz dünyada izlense.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski