ELEKTRİK VE SU SİSTEMİNİN OLMADIĞI BİR EVDE BÜYÜMEK

Zorluğun her insana göre değişken bir kavram olduğunu kabul ediyorum.Ama elektrik ve su hangi dönem olursa olsun insan hayatının olmazsa olmazıdır ve bundan mahrum kalmak zor kelimesinin tam olarak karşılayabilecek kavramlardır.

2.Dünya Savaşı'na kadar gidecek bir dönemin ilk kıvılcımları arasında doğmuştu.Mesleki olarak ailesinin her ikisinde öğretmen olmasına rağmen parasal olarak güçlü bir ekonomiye asla sahip olamamıştı.Yaygınlaşmasına rağmen elektrik ve su ihtiyaçlarını, karşılayamayacak güçte oldukları için uzun bir süre bundan mahrum yaşayarak büyüdü.Kendi evlerine getirmeye güçleri yoktu.
Su için ortak alanları,elektrik kavramını ise gittiği okuldan temin edebiliyordu.

Tüm bu olumsuzluklarına rağmen okulun en çalışkan öğrencisiydi ve bunu Teksas Üniversite'sinden tam burs almayı başararak taçlandırıyordu.Ekonomi ve emlak sektöründe zamanının ötesinde düşünüyor.Bir kaç hamle sonrasını okul yıllarından itibaren düşünebiliyordu.Mezun olduktan sonra kredi yardımıyla bir okul kampüsünün karşısında küçük bir eczane alarak ticaret hayatına başladı.Mevkinin avantajını kullanarak kısa bir sürede 2.şubesini açmayı başarmıştı bile.

Kazandığı tüm parayla başka dallara yatırım yapmaya başladı.Gelecek gördüğü Bp şirketine 5 milyon dolarlık bir hisse aldı.5 yıl sonunda hissenin değeri 150 milyon dolar olmuştu.Amerika sisteminde sigorta ve emeklilik üzerine açıklar bulmaya başladı.Bunların üzerine eğildiğinde rakamları tam olarak bilinmese bile 1.2 milyar dolarlık servet elde ettiği konuşulmuştur.

Bir eczane açarak girdiği ticaret dünyasında en son başkan adaylarına yüklü bağışlar yapabilecek kadar üst seviyeye çıkmıştı.Bunları sadece insanların dikkat etmediği noktalara bakarak elde etmeyi başarmış biri.İlham verici olan noktası da tam olarak bu.Öldüğünde arkasında 40 milyar dolarlık bir servet bırakacaktı




2 Yorumlar

  1. Bu tür sıçramalarda, zekâ, cesaret, yaratıcılığın yanı sıra şans faktörünün de etkili olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaderin ve şansın her zaman son noktada devreye girdiğine inanıyorum.Son noktaya bizi getiren ise dediğiniz gibi zeka,cesaret,yaratıcılık faktörleri.

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski