Türk televizyonlarını gördüğü en büyük karakterler sıralaması olduğunda aklımıza gelen ilk isim olarak şüphesiz ''Burhan Altıntop'' ismini dillendiririz.

Gülse Birsel'in kaleminden çıkan ülke tarihinin en uzun soluklu komedi dizilerinden biri olan ''Avrupa Yakası''nın bu topraklara armağan ettiği en büyük karakter olmayı başaran,üzerinde film çekilse çok güzel olur dediğimiz ''Burhan Altıntop'' efsanesini detaylı incelemeye ne dersiniz ?

Engin Günaydın'ın hayat verdiği Burhan Altıntop karakteri,Avrupa Yakası dizisine 3.sezonda dahil oldu.Tokat'dan,Nişantaşı'na yolu düşen karakterimiz, dergide idare müdürü sıfatı ile izleyicinin beğenisine sunuldu.İlk sezonunda ışıklar pek onun üzerinde değildi.Yeni bir yan karakter olarak,
diziye çeşitlilik katması amaçlanıyordu.Ama Burhan Altıntop,yan karakter olamayacak kadar iyi bir oyunculuk sergileyince ışıklar yavaş yavaş onun üzerine dönmeye başladı.





Bölümler ilerledikçe Burhan Altıntop'u daha fazla görmeye başlıyorduk.Gülse Birsel onda oluşan popülerliği çok erken fark etmişti.Dizinin ağır toplarının arasına jet hızıyla girmeye başladı.Seyirci
Burhan Altıntop'un gözüktüğü sahneleri bekler olmuştu artık.Oldukça yetenekli bir oyuncu olan Engin Günaydın için artık senaryoya bağlı kalmadan doğaçlama bile yapabileceği söylenmişti.
O saatten sonra Türk dizi tarihinin en sevilen,en akılda kalan karakterine iyice bürünmüş ve hayatının oyunculuğunu sergilemeye başladı.


4.Sezon geldiğinde o artık başrol kıvamındadır.İnsanların kendi aralarında en çok konuştuğu,en fazla repliği kullanılan karakter olmuştu.Makbule ile tanışmış ama ona karşı bir şeyler hissetmeyen biridir. Makbule'nin zengin olduğunu öğrenince, ona karşı ilgisi birden bire gelişmeye başlayacak daha sonra onunla izleyicileri gülmekten kırıp geçiren ilişki anlayışlarını izleyecektik.


Gülse Birsel'in deyimi ile artık o dizinin içinde dizi olacak kadar büyümüştü.Durdurulamıyordu.
Her bölüm bu sefer ne yapacak sorularının arasında,insanlar için doğal bir antibiyotik olmayı başarabiliyordu.Şivesi,karakteri,bazen hüzünlü halleri,ofiste istenmeyen adam olarak görülse bile,
aslında ofisin olmazsa olmaz üyesi olduğunun anlaşılması ile izleyicinin mutlak favorisiydi.



Çiko'dan bahsetmezsek olmaz dimi ? Burhan'ın sessiz dostu,her anını paylaştığı,ülkemizde Burhan sayesinde herkes tarafından ezberlenen portre.Sürekli ağlamasına bile bir kulp takmayı başarabilen,
Panik Atak hastası Burhan Altıntop'un,Çiko ile diyalogları da akılda kalan anlardan biri oldu.

Tüm zamanların en öne çıkan dizi karakteri Burhan Altıntop efsanesi,günümüzde bile rakipsiz olmaya devam ediyor.Çok beğenilen dizi karakterlerimiz oldu,hayran kaldığımız isimler,roller ama hiç biri Burhan Altıntop'un ülke geneline yayılan popülaritesine yaklaşamadı.

Filmi yapılsaydı ki hala yapılabilme umudu var milyon rakamlarını oldukça rahat görebileceğine eminim.Gülse Birsel'in hayalinde yarattığı karakterin,Engin Günaydın'ın oyunculuğu ile ekranlardan bize ulaşan hikayesi,yıllarca bu ülkenin en gülümsediği şeylerin başında geldi.

Bundan sonra ne Gürse Birsel böyle bir karakter yazabildi ne de Engin Günaydın böyle bir rolde bulunabildi.Uzun yıllar boyunca bu karakterin üstünde bir karakter yaratılamayacağını düşünerek
bu tiplemeyi uzun yıllar izlememizi sağlayan tüm ekibe şükranlarımı sunuyorum.






12 Yorumlar

  1. Yanılmıyorsam bir de Galip Derviş dizisinde başrol oynuyordu ve hayli başarılıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurt dışında ''Monk'' adı verilen dizinin uyarlamasaydı.Engin Günaydın'ın çabasıyla bir süre devam etse de ülkemizde Burhan Altıntop kadar popüler olamadı maalesef.

      Sil
  2. Avrupa Yakası'nı bende çok seviyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok başarılı bir komedi idi.Teşekkürler yorumunuz için :)

      Sil
  3. Hey gidi hey dedim :) çocukluğum geldi aklıma. Zaman geçiyor, her şey değişiyor özetle... Eğlence anlayışımız bile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklı bir yorum.Geçmişin güzel yanlarından biriydi benim için de bu dizi.Samimi ve içten yorumun için teşekkürler:)

      Sil
  4. Melabağğğ:):)bayıldım biloğuna..Burhan da idolümüzdür:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba..Hoş geldin.Teşekkür ederim beğendiğin için :)

      Sil
  5. Engin Günaydın'a reklam filmlerinde rastlıyorum.
    Güldür Güldür'deki Şevket film yıldızı oldu galiba. O da çok yetenekli biriydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son zamanlarda maalesef Engin Günaydın'ı dizilerde göremiyoruz büyük bir eksiklik.Güldür Güldür ekibinde ise Şevket ve Bilal karakterleri ön plana çıkan iyi yetenekler bence.Teşekkürler yorumun için

      Sil
  6. engin günaydın komedide olduğu kadar dramda da çok başarılı. burhan altıntop da çok özlediğimiz bi karakter yeniden izlemeyi çok isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bir an önce iyi bir projede kendisine yer verilmesi gerekiyor.Oldukça sıradan oyuncuların başrol olduğu bu dönemde Engin Günaydın için mutlaka özel bir yer bulunmalı.Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski