FAKİR OLUŞUNUZ İLE ALAY EDİLSE NE YAPARDINIZ ?

Okul hayatı ve özellikle liseye kadar ki bölüm insan hayatının şekillenmesinde kilit rol oynar.Bazen olumlu,bazen olumsuz etkileri ile gelecek yaşamın ana temaları genelde bu yaşlardaki duygulardan açığa çıkar.Pinault içinde durum farklı değildi.Fakir olduğu için alay edilmesine dayanamamış ve okulu bırakmıştı. Ya sonrası ?

1962 yılında Fransa'nın Rennes şehrinde dünyaya gelen Pinault için, mucizelerle dolu bir hayatın temeli atılıyordu.Fransa'nın fakir sınıfında olan bir aileyle büyüyordu. Ama o zamanlar paranın kirli dünyasını ve onun üzerinde ilerleyen yıllarda baskı unsuru olacağını bilmiyordu.Hayatından memnun bir şekilde okul hayatına başlıyordu.İlk zamanlar herkesin yaşlarının küçük oluşu zengin-fakir ayrımı yapmamaya sebep oluyordu.Yıllar geçiyor ve acımasız bir dünyada olduğunu fark etmeye başlıyordu.

Arkadaşları onun fakir olduğu için alt tabakada olmasını gerektiğini,onlarla aynı okulda olmamasını
söylerken daha da acımasız davranarak dalga geçmeye kadar işi ilerletiyorlardı.Pinault büyümüş ve hayatın acımasız gerçekleriyle yüzleşmişti.Bu baskıya daha fazla dayanamadı ve okulu bıraktı

Hayata küsmemiş ama hırslanmıştı.Başka bir okulda,yeni bir ortamda derslerine odaklanmaya başladı.Lisede iyi bir derecenin ödülünü, Fransa'nın iyi bir üniversitesinden İşletme sertifikası alarak sonuçlandırıyordu.

Fransız Konsolosluğunda askerlik yaparken, moda ve yeni teknoloji akımının içine dahil olarak hedefini bu alanlar olarak belirliyordu.Askerliğini bitirmiş ve belirlediği alanlarda iş imkanları araştırarak kendisine uygun olduğuna inandığı bir şirkette çalışmaya başlıyordu.Kariyer basamaklarını o kadar hızlı attı ki 4 yıl içinde çalıştığı şirketin müdürü olmuştu.Gerekli maddi güce sahip olduğunda kendi dünyasını yaratmaya karar vermiş ve bu işin sonunda dünyaca ünlü çoğu şirketin ve markanın yaratıcısı olucaktı.

Doğduğu yerin takımını satın almış ve dünyanın en güzel ve tanınan kadınlarından Salma Hayek'le evlenmiş.Kişisel serveti 31 milyar dolar ile Fransa'nın en zengin 3 insanından biridir.

Dalga geçen arkadaşları nerede acaba ?



5 Yorumlar

  1. İlginç bir anekdot, azim önemli şey. Teşekkürler paylaşıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle hırs ve azim insanın olmazsa olmaz duygularından olmalı başka bir insana zarar vermemek şartı ile.

      Sil
  2. Bu serini çok sevdim, yenilerini merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen hemen her gün paylaşmaya gayret edeceğim.Teşekkürler :)

      Sil
  3. Bazen şans bazen kader demek istiyorum sadece. Umarım doğru yoldan yükselmişlerdir :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski