Dün ele aldığım ''Dünya üzerine en fazla dizi ihracı yapan ülkeler'' konusundan sonra bugün de hangi dizilerimiz dünya çapında büyük izlenme oranları yakaladı sorusunun cevabını bulacağız.


-Toplamda 150 farklı ülkede 1 ya da daha fazla Türk dizisi yayınlanmış.Bu rakam korkunç bir büyüklük ve küresel çapta büyük bir başarı.

- En fazla ihraç edilen dizimiz ise Muhteşem Yüzyıl.70 farklı ülke ve 500 milyonluk seyirci havuzuna gösterilen dizi bu alanda tartışmasız lider.

- Bu işin maddi karşılığı ise 500 milyon doları geçmiş durumda.2023'e kadar ise 1 milyar doların üstüne çıkılması bekleniyor.

- Yurt dışına ilk satılan dizimiz ise Trt'nin 1975 yapımı Aşk-ı Memnu.Dizi Fransa'ya ihraç edilmiş.

- Yayınlandığında reyting rekoru kıran ilk dizimiz ise ''Binbir Gece'' olmuş.İnanılmaz yüksek reyting oranı ile yayınlanan bazı kanallar için tüm zamanların en yüksek reytingi olmayı başarmış.

- En fazla ihraç edilen bölgeler ise,Orta Doğu,Kuzey Afrika ve Güney Amerika.

Abd'yi küresel çapta geçmek imkansız olsa da en azından tartışmasız bir şekilde ikinciliğimizi garanti altına alabilirsek bu oldukça büyük bir adım olur.

Ha bi de bu kadar paranın içinde bana da düşer illa diyerek açgözlü yapımcıların elinden çıkmış kötü hikayelerle karşılaşmazsak o zaman kalite yönünden de oldukça büyük bir seviye atlarız.



1 Yorumlar

  1. Ortadoğu bizim dizilerimizi çok seviyor, bizde Uzakdoğu dizilerini :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski