BİR GÜN BU İNSANLAR ARASINDA OLMAMAK İÇİN NE SEBEBİN VAR ?

Tarihin ve kendi hayatının akışını değiştirmiş bazı kişiliklerin hayatlarını okudunuz.Hemen hemen hepsi çoğumuzun hayatından daha zor şartlarda dünyaya gelmiş ama asla bunun ardına sığınmayı tercih etmemişler.

Denemekten asla korkmamışlar.Kaybedecekleri bir şey yok çünkü ya bunu okuyan insan senin kaybedecek neyin var ? Yeterince kaybetmedin mi ? Sevdiğin kızı,aşık olduğun adamı,çok istediğin o elbiseyi,her gün hayran hayran baktığın otomobil resimlerini...

Gelecek kaygısıyla,ona buna rezil olursak korkusuyla ya da elalem ne der baskısı ile yıllarımızı satın almış bu düşünceler için ödediğimiz bedel, hala yeterli gelmiyor mu ?Hayatı boyunca çalışmadan babasının ya da ailesinin servetiyle insanları aşağılayan patronların gözüne girebilmek için kaç sahte gülücük daha atmalıyız ?


Aranızda evli olanlar,çoluk çocuğu olanlar olacaktır,onların düşüncesi genelde iyi kötü bir düzenim var deneyip başaramazsam elimdekini de kaybederim korkusu yaşadığınıza eminim. Maddi korkulardan,evlenip bana emanet edilecek bir kadına maddi olarak gerekli desteği verememe endişesi ile sevdiğim kadından vazgeçmek zorunda olduğum için, evlenmiş bireylerin düşüncelerine saygı duymaktan başka bir şey yapamıyorum.

Benim seslenişim kendinden başka kaybedecek hiç bir şeyi kalmayan insanlara.Hikayeleri okudunuz hangisi için milyon dolarlık bir giriş ücreti gerekiyordu ? Çoğu maliyetsiz ya da oldukça az maliyetle başlayan projeler.

Ama başaracağım bir gün arzusu,hayali işte onu parayla satın alamazsınız.O içinizde var olan bir duygudur.Sonsuza kadar açığa çıkmamış da olacaktır ya da 12 yaşında ortaya çıkarak onu keşfedebilirsiniz de.

Büyük bir adam olmak için doğmadıysanız asla büyük olamazsınız tezi tamamen yanlış.Büyük olmak maddi olarak milyon dolarlar kazandığınız zaman size verilen bir sıfattan daha fazlasıdır.Asgari ücretle 3 çocuğuna bakan,onları okutmaya çalışan,çift mesai yapan ebeveynler büyük adamlardır.

Ben size kısa yoldan parayı bulmanız gerekiyor demiyorum,bu parayı bulurken insanlığınızı asla kaybetmeden denemeniz gerektiğini söylüyorum.Yoksa milyon dolarlar kazanıp sefalet içinde ölen binlerce insan var.Paranın çokluğu bir insanı sonsuza kadar güvence altına almaz.


Size yasa dışı ya da haram olarak sayılan bir yoldan ilerleyin demiyorum.Mümkün olan en temiz ve adil yoldan ilerlemenizi söylüyorum.Başaranların hayatlarını örnek alın ve kendi hayatınızda benzerlik gördüğünüz bölümlerde onların nasıl davrandığına ardından sizin o durumlarda ne yaptığınıza bakın.Arasında ki farkı göreceksiniz.

Bunların hepsi başka ülkelerde,Türkiye'de zengin olamazsın fikrini çıkarın kafanızdan.Spor muhabirliğinden televizyon kanalı sahipliğine,Kars'ta peynir yaparken,Fransızca öğrenip peynir müzesi açarak tüm dünyayı ayağına getirenlere,1 kasa gazozu akşama kadar satarsan ticaret yapabilirsin denip,Türkiye'nin en zengin ailelerinden birine dönüşenlere ev sahipliği yapan bir ülke burası.Ekonomik kriz senin hayallerini çalarken,inancını kaybetmeyenler 2.Dünya Savaşı'nın ortasında bile başarıyordu.

Denememek için milyonlarca sebep bulabilirken denemek için tek bir sebep bile bulamıyor musun ?Zengin bir ailenin varisinin bir sözü vardı ''Kartlarım sizden iyi olabilir,ama oyunu siz daha iyi oynayabilirsiniz''diye bu sözü unutmayın.Ne kadar geride başladığınızın,ne kadar fazla ve güçlü rakiplerinizin olduğunun önemi yok.

Yüzlerce beyaz eşya markası var sonuçta hepsi aynı sistemi kullanıyor ama kendilerine özgü dokunuşlar yapıyor.Kimisi biraz daha güçlü motor,kimisi dış görünüşe yükleniyor.Performans isteyen o firmadan alırken estetik isteyen diğer firmaya gidiyor.

Size dünyayı baştan yaratın demiyorum,yaratılan dünyada eksik olan noktaları bulun.Örnek verecek olursam''bir oyun oynarken ben olsaydım şurayı böyle yapardım ya da bu olsa güzel olurdu'' diyorsunuz ya işte bir eksik buldunuz gidin onu düzeltin.Milyonlarca video var biraz kodlama bilgisi 3-4 ay günde 3-4 saat sıkı çalışma ile o oyunu yaratabilirsiniz.


İnanmış bir insanın önünde kimse duramaz.Ben seni tanımıyorum ama sana inanıyorum.
'

11 Yorumlar

  1. Dileyenin ve çalışanın yolu açık olsun.

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir kişisel gelişim yazısı olmuş. Bu serideki yazıların çoğunu okudum. En önemlisi yaratıcılık. Şans faktörü onunla at başı gidiyor. Yazınızda pek çok doğru var, insana ümit ve sabır aşılayan. Bir de madalyonun arka yüzü var elbette. Hayatına sıfırdan başlayıp bugün rahata erenlerin sayısı en iddialı bir şekilde düşünürsek yüzde bir'i geçmez. Bir de en güç koşullarda ölesiye çalışan fakat sefillikten kurtulamayan insanları düşünün. Kader demeyeceğim, zekâ sorunu da değil, sadece şans yüzüne gülmemiş o büyük çoğunluğun.
    Varlıklı bir ailenin ferdi olmak ya da sanatkâr yakınlarının olması doğuştan gelen şanslar. Bazıları bu şanslarını dahi kullanamıyorlar o başka.
    Özetle elde güzel kartların olması oyunu bilmene engel değil. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısınız.Dünya üzerinde bu yolu deneyen ve başaran sayısı oldukça düşük seviyede.Ama değinmek istediğim nokta en azından denemek.Olmayacaksa bile,başarısız olacaksanız bile denemek.Hiç bir zaman sonucu görememek insana daha zor gelir bence.Olumlu ya da olumsuz bir sonucu görmenin tek yolu denemek olduğuna değinmeye çalıştım kendimce.Teşekkür ederim uzun,detaylı ve oldukça derin analiziniz için :)

      Sil
  3. Sınırlar insanların zihninde asıl.O sınırları aşabilen "neden olmasın ki?"diyebiliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle.Hep ya olmazsa fikri çoğu insanın geri durmasına sebep.

      Sil
  4. blogspot kullanan biri olarak,benim blog ve sizin blog arasındaki fark, tıpkı evinin dolabını güzel düzelten ve dağınık bırakan iki kişi gibiyiz. Benim bloğumda dağınık görülen dizaynlar, . sizin bloğunuzda nasıl da yerli yerinde .. hangi dizaynı kullandınız. Blogspot değil özel bir tasarım gibi.. tebrikler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumunuz için çok teşekkürler. Blogspot'un kendi verdiği temalar yerine ücretsiz blogger temaları sunan sitelere göz attım ve en uygunu bulmaya karar ettim.

      Sil
  5. yazıları okudum desem yalan olur.kimler var neler yapmışlar bilmiyorum ama sırayla gelip tek tek okuyacağım.ilk adımını atan ve cesareti,çalışkanlığı ve inancını koyan biri olarak bu sabah iyi geldi bu yazı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabah sabah inançlı birinin yorumunu okumak harika oldu :) Başarılar diliyorum

      Sil
  6. Keşke demektense iyi ki demek her daim daha iyidir. Yenilsen de, başarısız olsan da inanmak ve iyi ki diyebilmek hayatı daha yaşanılır, daha tahammül edilebilir kılar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski