İNSANLAR NEDEN MAĞAZALARA GİTMEK ZORUNDA Kİ ?

JEFF BEZOS

2019 yılı rakamlarına göre 100 milyar dolar barajını aşarak inanılmaz bir servete sahip olan Jeff'in başlıkta ki düşüncesi başarmasını sağlayacaktı.İnternet üzerinden alışverişin öncülerinden olan bu adamı yakından inceleyelim.

1964 yılında New Mexico'da dünyaya gelmiştir.İlkokulda başarılı bir öğrenci olduktan sonra,üstün yetenekli çocuklar lisesini birincilikle bitirdi, Princeton Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Fakültesinden de de yine sınıf birincisi olarak diploma aldı.

Yaz aylarında çiftliklerde sığır bakıcılığı ve traktör tamirciliği yapan bu adam, alışveriş sektöründe devrim yapmaya hazırlanıyordu.

1986 yılında mezun olduğunda Princeton Üniversite mezunlarını kabul eden bir şirkete başvurarak iş hayatına atılmış. Oldukça hızlı şekilde uyum sağladığı şirkette 1 yıl sonunda müdür yardımcılığına kadar yükselecekti.11 yıl boyunca bu görevde yer aldıktan sonra Nisan 1998'de başkan yardımcısı asistanı olarak Wall Street‘de bir yatırım bankası olan Bankers Trust Company'e geçti
.
10 ay içerisinde şirket tarihinin en genç yöneticisi olacaktı.Evleneceği kadınla da bu şirket sayesinde tanışacaktı.Bir fikir ve önerisi vardı. İnternet üzerinden satış yapacak bir sitenin ilk adımının kitap satışı olması gerektiğinde ısrarcıydı.Bu fikri şirket tarafından onay görmeyince,peki öyleyse yapın kendi bildiğinizi diyerek şirketten ayrılmış.

amazon.com adında bir site kurarak şirketine önerdiği yöntemi tek başına denemeye karar verdi.Sitenin isminin 'A' ile başlaması konusunda kesin bir tutum takınmış.Sözlükten araştırırken dünyanın en büyük nehri olarak ''Amazon''ismini görünce işte bu demiş ve sitenin adını belirlemiş.

Kitap satışı olarak planladığı site ilk gün sadece 6 adet sipariş aldı.Kindle(kitapları okumayı ve indirmeyi sağlayan tablet) fikrini geliştirdiğinde büyük bir patlama yaşamış.Amerika'nın en büyük kitap satış firmasının iflas etmesine sebep olmuştur.

Daha sonra sitenin içeriğine eklemeler yaparak hemen hemen her şeyi satışına uygun hale getirmiş.
Günlük satışı güncel olarak 100 milyon dolar olan bu site her şeyin öncüsü olarak görülmüş ve 112 milyar dolarlık bir şirket haline dönüşmüştür.

Siteyi kurmak için harcadığı 120 dolar dışında başka bir masrafı olmayan Jeff Bezos,şu an resmi olarak dünyanın en zengin adamı sıfatını kazanmıştır.

Yorum Bırakmak İster Misin ?

Daha yeni Daha eski