İngiliz Kraliyet Ailesine girmeyi başarmış,dünyanın en tanınan yüzlerinden birine sahip kadını ''Lady Diana''nın bu dünyaya bıraktığı izi detaylı öğrenmeye hazır mısınız ?

1997 yılında hala tam olarak çözülememiş bir kaza sonucu hayatını kaybeden Lady Diana,kalıpları yıkan ve dünyada binlerce kadına ilham olmayı başarmış bir kişilikti.Öyle ki o hayatı kaybettiğinde ismini bile doğru düzgün bilmediğimiz ülkelerde bile yas töreni ve yürüyüşler düzenlendi.

Peki sıradan bir ailenin kızı olan bu kadının,dünyanın en güçlü kadınına nasıl dönüştüğünü ve bunu elde ederken nelerle mücadele ettiğini merak ettiniz mi ?

Netflix bu sorunun cevabını izleyicilerine oldukça detaylı bir şekilde anlatıyor.Belgeselin ilk kısmında,Diana'nın bebeklik ve çocukluk dönemlerine inen belgesel,babasının annesini terk ettikten sonra yaşadığı sorunları ele alıyor.Diana'nın hırsının temellerini ilk bölümde öğrenebiliyoruz.

İkinci kısımda ise Veliaht Charles ile tanışması,ilk görüşte aşk ve birden bire Birleşik Krallığın en kıskanılan kadınına dönüşü anlatılıyor.Belgeselin son kısımlarda ise aldatıldığı halde direnci,medya tarafından şahsına yapılan asılsız haberler,bir kadını yok etmek için ant içmiş yüksek mevkilerde ki isimlere karşı savaşını göreceksiniz.

Sıradan bir kadının dünyanın en büyük sosyal projelerinden bazılarını başlatırken aldığı tehditleri,
onun bu denli popüler oluşunu çekemeyen Kraliyet Ailesinin yaptığı rezillikleri izlediğinizde bu kadının gücünü daha iyi anlayacaksınız.

Tamamen bir insan başarısı olan bu belgesele bu linkten ulaşabilirsiniz.


4 Yorumlar

  1. Çok konuşulmuştu yıllar önce
    detay bilgiler için editöre teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Bunu izlemiştim, aslında bir kaç belgesel daha var, çoğunu izledim. Bu kadını katlettiklerini düşünüyorum, planlı bir çalışma ile. Başka türlüsü mümkün değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende suikast sonucu olduğunu düşünenlerden biriyim sizin gibi.Kraliyet ailesinin
      bile önüne geçmişti ün olarak,güçlü insanlar davayı çok çabuk kapattığı için sır olarak kalmaya devam ediyor.

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski