Kaliteli filmin büyük reklamlara,aşırı fazla mekanlara ihtiyacı olmadığını ispatlayan başlığımızın final bölümüyle tekrar beraberiz.

İlk bölümde 5 filmi inceledik.Onları da merak ediyorsanız burayı tıklayarak bu paylaşımın ardından ona da göz atabilirsiniz.

Bakalım bir mekanda çekilmesine rağmen,klasik haline gelen diğer filmler neler...

- HÜCRE 211


hücre 211

Bir hapishanenin içinde geçen 2009 yapımı harika bir film ile başlayalım.Gardiyan olmaya hak kazanmış Juan,göreve başlamasına 1 gün kala çalışacağı yeri incelemek için hapishaneye gelir.
Hapishane neredeyse tamamen müebbet hapis cezası almış suçlularla doludur.

Hapishane meydana gelen ufak bir kazanın ardından bir hapishane hücresinde tedavi altına alınır.
Bir süre kendi başına diğer gardiyanların gelmesini bekler.Ama o sırada bir isyan çıkar ve suçlular gardiyanlara karşı öfke duymaya başlar.Juan suçluların arasında kalmıştır ve artık kendini suçlu olarak göstermekten başka seçeneği yoktur.

İspanyol sinemasının bizlere armağan ettiği bu film herkesin hoşuna gidecek kalitede.

-127 SAAT


127 saat

Tamamen gerçek bir hikayeden esinlenilen,oscar ödülünde aday gösterildiğinde kazanamamasına çok şaşırdığım harika bir film ile devam edelim.

Kurallara bağlı kalmayan ve işinde profesyonel olan bir dağcı ''Aron Rolston''un hayatının en zor 127 saatini bir kayalık arasında izleyiciye aktaran muhteşem bir hikaye.Kolu sıkışan ve hayatta kalmak için insanüstü çabayı tek bir mekandan anlatan filmde bu listede olması gereken yapımlardan.

-ÖLÜM KİTABI


ölüm kitabı

Muhteşem bir kitabın aynı ölçüde sinemaya aktarılışının ürünü ''Ölüm Kitabı''da bu listede yerini alan yapımlardan biri olmayı başardı.

Stephen King'in kitabından uyarlanan filmin gerilim dozajı oldukça yüksek.Öyle ki trafik kazası geçirmiş birini evine aldığınızda bu büyük bir yardımseverlik örneği görülebilir.Ancak işin aslı çok farklı olacaktır.

Yazar olan Paul Sheldon'un,Annie adındaki bir sosyopatın evinde hapsoluşunu soluksuz izleyeceksiniz.

- ARKA PENCERE


rear window

Ayağınız kırılıyor ve bir odada dışarı çıkmadan hayatınızı sürdürüyorsunuz.En fazla ne kadar olaya dahil olabilirsiniz ?

Korkunun en büyük ismi ''Alfred Hitchcock'' sadece bir mekana, sinema tarihine geçen sahneleri nasıl sığdırılacağını bize ispatlıyor.

Tek eğlencesi camdan dışarı bakmak ve insanları izlemek olan birinin, bir gün o pencereden bir cinayete tanıklık etmesi ve ardından giderek artan gerilimi ile bu listenin ağır toplarından biri.

- BARDA



Bu listenin son filmini ülkemiz sınırları içerisinde çekilen en aykırı filmlerden ''Barda'' ile bitirelim.
Her sahnesi olay olan,sinemadan çıkınca hayatı sorgulatan film tamamen bir barın içinde çekildi.

Gerçek bir hikaye üzerinde biraz sinemavari dokunuşlar ile Türk sinemasının en sert filmlerinden olan ''Barda'' özellikle Nejat İşler'in oyunculuğu ile öne çıkmayı başardı.



Barda filmi fotoğraf kaynak sitesi:https://www.imdb.com


7 Yorumlar

  1. Filmlerin hepsi çok hoşuma gitti. Konuları çok güzel ve tek bir mekanda çekilmesi de ayrı bir dikkat çekici özelliği. Haftasonu mutlaka bakacağım

    YanıtlaSil
  2. İLGİNÇ BİR YAZI OLMUŞ. BAZILARINI BİLİYORDUM. DİĞERLERİNE DE MUTLAKA BAKACAĞIM. LİSTEME EKLEDİM. TEŞEKKÜRLER :))

    YanıtlaSil
  3. barda bilmiyodum thanx :)

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle,odak noktası tek mekan olunca kurgu ve oyunculuk kalitesi akışı belirleyen etkenler haline geliyor.Şimdiden İyi Seyirler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski