GEORGE SOROS


















BENİ İŞE ALIN.

GEORGE SOROS

Bu hayatta en zor keşfedilen noktalardan biridir,en yetenekli ve iyi olduğun noktayı bulabilmek.
Çoğu insan kendinde bulunan yeteneklerin farkına varmadan bu hayattan çoktan veda etmiştir.
Ama görselde gördüğünüz adam yeteneklerini keşfetmiş ve bu iş dalında ben en iyisi olacağım diyebilmiştir.

2.Dünya Savaşı'nı görmüş bir adam için bu dünyada daha kötü bir dönem yoktur herhalde.Onun için cehennem çocukluk yaşlarında savaşın ortasından kaçamadıkları dönemler olacaktı.Bu dönemlerde ölümden iki kere şans eseri kurtulmuştur.İlki Nazilerin Macaristan işgali sırasında olacaktı.Nazilerin önüne geleni öldürdüğü işgal dönemlerinde,babasının bir devlet memuruna para vermesi sayesinde sağ kurtulan George Soros, savaştan sonra komünist bir yönetimin idaresi altına giren Macaristan’dan 1947 yılında kaçtı ve Londra’daki akrabalarının yanına gitti.

İngiltere'de yaşam zordu ve çalışmak zorundaydı.Öncelikle garsonluk yapmaya başladığı Londra sokaklarında,bir göçmen için yükselmesi zor olan demir yolu bekçiliğine kadar ilerleyecekti.Dil sorununu aşmış ve eğitimine de önem vermişti. Londra Ekonomi Okulu’na girmeyi başardı.İşte bu okul ona bu hayatta yapabileceği en iyi işin ekonomi olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Eğitim hayatını çok iyi bir dereceyle bitirdikten sonra bir hediyelik eşya satışı yapan dükkanda çalışmaya başladı.Ama onun hedefi daha yüksekti ve bir iş sahibi olana kadar Londra’da bulunan ticaret bankalarındaki genel müdürlere sayısız mektup yazdı.En sonunda işe kabul ediliyordu ve gerçek yeteneklerini ortaya çıkarıyordu.

Öyle bir güce sahip oldu ki,İngiltere'de para birimi olan pound'a karşı bile borsada bahse girdi.Söylentiye göre 1 gecede 1 milyar dolar kazandığı söyleniyor.İlham alacağımız noktaları
buraya kadar.

Şu an dünyanın çoğu şirketini,ülkelerin ekonomi ve borsa hareketlerini kontrol
eden,devlet üstü bir adam olarak görülüyor.Kansız darbe denen ekonomik çöküşlerin aktörü olarak nam salmış.

4 Yorumlar

  1. Nereden nereye... Bir azim öyküsü ve örnek alınacak bir yaşam. Çok güzel bir paylaşımdı :)

    YanıtlaSil
  2. İlham alınacak bir yaşam şeridi 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle.Yorumunuz için teşekkür ederim :)

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski