YARATICI DEĞİLSİN İŞİNE SON VERİYORUM !!!

WALT DİSNEY

Amerika'nın belki de dünyanın eğlence sektöründe bilinen en büyük markası ''Walt Disney''.Yapılan araştırmaya göre; Amerika'ya gelen turistlerin Özgürlük Anıtı ile birlikte en fazla ziyaret ettiği yer olarak görülmüştür.

Dünyanın en fazla ziyaret edilen yerlerinden biri olan Walt Disney'in hikayesini okumaya ne dersiniz.

20.yüzyılın en büyük dahilerinden biri olan Walt,çocukluk döneminde uzun süreli arkadaşlıklar yapamamış.Ailesinin sık sık taşınması nedeniyle bulunduğu ortama alışma süreçleri hep yarıda kalmış.16 yaşına geldiğinde patlak veren 1.Dünya Savaşı'nda asker olmak için başvuru yapmış
ama yaşı nedeniyle bu kabul edilmemiş.Ama o illa gideceğim ben diyerek Kızıl Haç'a başvurarak yaşını yükseltmenin bir yolunu bulmuş ve savaş sonrası kalan operasyonlara yardım ederek isteğine
ulaşmıştır.

İş hayatına başlamanın vakti geldiğini düşünüp,bir gazetede siyasi karikatürler ve çizgi romanlar çizmek için işe girdi. Fakat yeterince yaratıcı olmadığı söylenerek işten kovulmuş.Ardından kardeşinin çalıştığı iş yerinde Ubbe Iwerks'le tanıştı.Abisi ve Ubbe ile bir şirket kurarak çizgi film sektörünü yaratmışlardı.Ama bu teşebbüs için henüz erkendi ve sonunda iflas etmişti.

Tekrar bir girişim için bir süre bekledikten sonra,bu sefer işler iyi gidiyordu ama Ubbe,Walt'a gerek olmadığını söyleyerek onu o işten uzaklaştırdığında Walt tamamen yıkılmıştı.Bu onun aydınlanmasına sebep olan bir darbeydi.Kendi kafasında çizdiği ama kağıda dökmediği bir karakter olarak sevimli bir fare vardı.Bu karaktere çok inanıyordu ve adını da ''Mortimer'' olmasını planlıyordu.

Eşi bu ismi uygun görmemiş ve onun ismini ''Mickey Mouse'' olması için diretmiş ve sonunda Walt'a kabul ettirmişti.Düşündüğünden daha fazla talep gelmiş,en büyük stüdyolar onun peşine düşmüştü.Başarıları ülke sınırları aşarak dünya televizyonlarına kadar ulaştı.

Walt Disney, 65 yıllık ömrüne 5 Oscar, 31 Akademi Ödülü gibi birçok ödül sığdırdı.

2 Yorumlar

  1. Hayat başarısızlıklar silsilesidir. Mücadeleyi bırakmamak gerek. Belki şanslı bir gün sizi bulabilir, istediğinizden alâsına kavuşursunuz. Elbette bu milyonda bir ihtimâldir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşük bir ihtimal olsa da denemeye değer.Teşekkürler yorumunuz için :)

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski