Hollywood'un en aykırı yönetmenlerinden biri kuşkusuz Quentin Tarantino , gerek filmleri gerek de bu filmlerde yarattığı karakterlerle adını tarihe çoktan yazdırmayı başardı.

Bu listede Tarantino'nun dünya sinemasına armağan ettiği en aykırı 5 karaktere bakacağız.

Marsellus Wallace - Ucuz Roman



1994 yılında yayınlandığında dünya çapında büyük ses getiren Ucuz Roman, Altın Palmiye ve En Özgün Senaryo ödüllerini de alarak alanında kuşkusuz en kült filmlerden biri olmayı başardı.

Bu kadar ses getirmesini sağlayan konusunun yanı sıra filmde gördüğümüz karakterlerin de katkısı oldukça büyüktü.Ucuz Roman filminin öne çıkan karakterlerden ilki '' Marsellus Wallace'' oldu.

Küpesi,yüzüğü ve gözlük tarzı ile sinemanın ikon karakterlerinden biri olmayı hak etti.

- Django - Zincirsiz


Tarantino'nun dünya tarihine altın harflerle geçen bir diğer filmi de ''Zincirsiz''

Bu filmin şüphesiz bu kadar kült hale gelmesini sağlayan, Jamie Foxx'un hayat verdiği Django karakteri oldu.Giyim tarzı,stili ve davranış biçimi ile daha uzun süre bu tür listelerde yerini almaya başaracaktır.

- Lt. Aldo Raine - Soysuzlar Çetesi


Birden fazla kez izleseniz de aynı tadı verecek bir film ''Soysuzlar Çetesi''

Güçlü oyuncuları bir filmde toplamayı başaran Tarantino,özellikle bir karakteri oldukça ön plana çıkarmayı başardı.Brad Pitt'in mükemmel oyunculuğu ile efsaneleşen Lt. Aldo Raine karakteri de bu listede olmayı hak ede bir diğer performans.


- Mia Wallace - Ucuz Roman


Ucuz Roman filmine bir kez daha uzanmamızı sağlayan karakter ''Mia Wallace'' oluyor.

Kült filmler listesinin zirvelerinde olan Ucuz Roman  birden fazla aykırı karakter çıkarmayı başardı.Uma Thurman'ın oynadığı en efsane karakterlerden biri olan Mia Wallace, günümüzde hala popülerliğini koruyan performanslarından biri.

- The Bride – Kill Bill


Bahsedeceğim en kült karakteri sona sakladım ''The Bride''

Sinema tarihinin akışını değiştiren Kill Bill filminin en öne çıkan karakteri şüphesiz ''The Bride'' oldu. Tarantino'nun dehası, Uma Thurman'ın oyunculuk anlayışı ile birleşince ortaya unutulmaz bir karakter çıktı.Uma Thurman'ın hayatımın rolü dediği ''The Bride'' benim de bu listede favorim konumunda.

Sizin için öne çıkan karakter hangisi ? Yorum kısmında belirtebilirsiniz.

Başka bir listede görüşmek üzere.



4 Yorumlar

  1. Severek izlediğim filmlerden 😊

    YanıtlaSil
  2. Ucuz Roman ve Kill Bill hala özledikçe izlediğim filmler <3

    YanıtlaSil
  3. Kill Bill en sevdiğim filmlerden biri. Yönetmenden favori filmim o ama son filmini izlemedim. Fikrim değişir mi bilmiyorum.

    Yalnız listeye bir itirazım olacak. Soysuzlar Çetesi'nden bir karakter seçilecekse bu kesinlikle Hans Landa olmalıydı. Bütün dünyaya Christoph Waltz'ı tanıtan ve sevdiren müthiş bir karakterdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı görüşler duymak beni oldukça mutlu ediyor.Bu listeye ekleyemediğim 4-5 karakter daha vardı listeyi uzun tutmamak ve bendeki etkisini dikkate alarak oluşturdum.
      Dediğinizde çok haklısınız,farklı görüşlere sonsuz saygı duyuyorum

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski