Sinemanın başkenti Hollywood,tarihe geçmiş yüzlerce film ve karakterleri de heybesinde barındırmış ve bunu barındırmaya devam edecektir.

Oyunculuğun zirve noktası görülen bu platformda bazı kadın oyuncuların performansları ise adını efsaneler arasına yazdıracak kadar iyiydi.İki bölüme ayırarak sinema tarihinin en iyi kadın oyuncu performanslarını sizlere sunacağım bu listeden umarım keyif alırsınız.

 Julian Moore - Still Alice



Hollywood'un en sade güzellerinden biri olan Moore,oyunculuk konusunda ise tam tersi oldukça ihtişamlı bir güzelliğe sahip.Birden fazla filmde oyunculuk performansı ile efsaneleşmiş olsa da ona ''En İyi Kadın Oyuncu'' ödülünü aldıran film Unutma Beni oldu.

Julia Roberts - Erin Brockovich



Hollywood'un en fazla kazanan oyuncuları listesinde yıllardır zirvede olan isim Roberts, bu parayı hak edecek onlarca iyi performans sergiledi.Aralarında Oceans Eleven,Closer gibi ünlü filmler olsa da ona ''Akademi Ödülü''nü getiren performansı Tatlı Bela filmi oldu.

Jodie Foster - The Silence of the Lambs



Sadece oyuncunun en iyi filmi değil aynı zamanda tüm dünyada çekilmiş en iyi filmlerden biri olarak görülen ''Kuzuların Sessizliği'' onun popüler olmasına sebep olan ilk adımlardan biriydi.Foster'ın muazzam bir oyunculuk sergilediği film onun da performans olarak zirveye çıktığı yapım oldu.

Kathy Bates - Ps I Love You



Aşk temalı filmler arasında özel bir yeri olan ''Not:Seni Seviyorum'' Kathy için de özel anlamlar taşıyan bir yapım oldu.1948 yılında dünyaya geldikten sonra dizi,film,tiyatro üçgeninde hep aranan isimlerden biri olsa da popüler sinemada ona ün kazandıran bu filmde gösterdiği performans oldu.

Michelle Marie Pfeiffer - Scarface



İlk bölümün sonuna gelirken yine unutulmaz bir film ve kadın performansı bizi karşılıyor. Sinema tarihinin kült filmlerinden ''Yaralı Yüz'' filminde canlandırdığı karakter,usta oyuncularla dolu filmde ön plana çıkmasını sağladı.Bir çok filmde unutulmaz performanslar gösterse de, Scarface filmindeki performansı onun en iyisi olarak görüldü.


2.Bölüm (Final) bölümünde görüşmek üzere.


Kaynak : Fotoğraflar https://www.imdb.com/ sitesinden alınmıştır.

1 Yorumlar

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski