Bazı filmler eski dönemlerde,bazı filmler asırlar öncesinde bazı filmler ise gelecekteki zamanları ana teması haline getirerek çekilir.Her dönemin kendine has özellikleri ve insan hareketleri vardır.Dönem filmleri sık sık sinema sektörünün değindiği konulardan biri olsa da benim ele alacağım konu tek bir döneme hapsedilmemiş bazen günümüz ile geçmiş bazen de günümüz ile geleceği ele almış en iyi 8 filmi sizlere sunmak.İki bölümde sizlere sunacağım ve bizleri zamanda yolculuk ettirecek en iyi filmlere biraz göz atalım.

KAPSÜL

2004 yılında jüri özel ödülünü kazanmış zamanda yolculuk temalı harika bir film ''Kapsül''

Dünya üzerinde en az bütçe ile çekilmiş filmlerden biri olan Kapsül,iki mühendisin gizli olarak yürüttükleri ve başarısız olma ihtimali oldukça yüksek olmasına rağmen düşük ihtimalin kazandığı ve zamanda yolculuk edecek buluşa imza atmalarını ele alıyor.

Senaryosu zamanda yolculuk bölümlerine geçtiğinde oldukça karmaşık hal alsa bile izlerken sizi sorular sormaya iteceğine ve merak duygunuzu yoğun olarak öne çıkaracağına eminim.




SUÇ ZAMANI

Beyin yaktıran bir film arıyorsanız mutlaka göz atmanız gereken bir yapım ''Suç Zamanı''

Psikolojiyi ve gerilimi oldukça yoğun şekilde işleyen film,eşi ile birlikte yeni bir hayat için taşındıkları evin onları soluksuz bir gerilimin ortasına sürükleyeceklerinden habersiz Hector'u ele alıyor.Bir gece pencereden ormanı seyrederken gizemli bir kadın görür ve onun yanına gitmeye karar verir.Kadının yanına gitmeye ramak kala gizemli bir adam o kadını bıçaklar.Adam ile göz göze gelen Hector hızla kaçacak bir yer arar.Saklanmak için bulduğu yer onu şu andan başka bir zamana götürür ve işler iyice içinden çıkılmayacak bir hal almaya başlar.



ZAMAN,ZAMAN İÇİNDE

Zaman kavramının yok olduğu filmlerin mihenk taşlarından biri ''Zaman,Zaman İçinde''

1979 yılında sinema sektörünün pek alışık olmadığı tarzda konusu ile sinema salonlarına insanları çekmeyi başardı.Doktor Wells,gerçek kimliğini ve yaptığı suçları bilmediği ünlü Karındeşen Jack'e zamanda yolculuk yapabilen icadını tanıtır.Bu icat karşısında şoke giren Jack bunu polislerden kaçmak ve yaşadığı dönemden uzaklaşmak için kullanır.Bu makine ile 1979 yılına gider.Doktor Wells bu durumu fark eder ve 1979 yılına o da hemen arkasından gider.Yaptığı buluşun kötü insanların eline geçerse dünyaya vereceği zararı düşünmeye başlar.



12 MAYMUN

Zamanda yolculuğa çıkaran filmlerin ilk bölümünün sonunda ele alacağım film ise ''12 Maymun''

Çoğunuzun izlediğini ya da bir şekilde ismine denk geldiğine inandığım kült sayılan filmlerden biri. Dünyayı ele geçiren ve insan ırkını yok etmeye kararlı bir virüs için çözümler aranmaktadır.Bu çalışmalar arasında düşünülen en büyük devrim ise geçmişe gidip bunun nasıl başladığını ve çözülebilecek noktasının neresi olduğunu öğrenmek amaçlanır.

Ünlü isimlerin yer aldığı ve oldukça sert ve karanlık geçen film mutlaka izlemeniz gereken bir film olarak benim listemde de yerini alıyor.




İçlerinde sizi etkilemeyi başarmış filmleri yorum kısmına belirtmeyi unutmayın.2.Bölümde görüşmek üzere.


2 Yorumlar

  1. Maalesef bu filmlerin hiçbirini izlemedim. Merakla ikinci bölümü bekliyorum. Esen kalın...

    YanıtlaSil
  2. İçlerinden sadece 12 Maymun'u izledim ama maalesef pek hatırlamıyorum. Zamanda yolculukla ilgili aklıma farklı filmler geliyor. Büyük ihtimalle onları diğer yazılarınızda okurum :-)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski