Biraz zamanlar arası geçişler yaptığımız,tek bir döneme mahkum olmadığımız filmleri ele aldığım listenin final bölümüne geldik.Final bölümünde bu tarzın en kült filmlerini sizlere sunmaya gayret ettim.Gözden kaçırdığım olursa bunu yorumlarda bana iletmeyi unutmayın.İyi Okumalar.

BUGÜN ASLINDA DÜNDÜ

Harika oyunculuk performanslarına şahitlik edebileceğin kült filmlerden biri ''Bugün Aslında Dündü''

Sinemanın gülen suratı olarak bilinen Bill Murray'in en iyi filmi. Groundhog Day geleneksek bir gün olup her sene düzenli kutlanan bir özel tarih.2 Şubat tarihine sıkışıp kalan bir spikerin yaşadıkları filmde ustaca anlatılıyor.Görev icabı bugünü bir kasaba geçirmek zorunda olan Phil hayatının en sürükleyici macerasına uyanacaktır.Her uyandığı gün aslında düne uyandığını anlayacak olan Phil,bu kısır döngüden nasıl sıyrılacak ?



ZAMANDA AŞK

Zaman kavramı ile aşkın büyüleyici hikayesi ''Zamanda Aşk''

Yetişkin çağlarına yeni girmiş olan Tim, bu yaşlardan itibaren o ailenin erkeklerine özgü bir ayrıcalığı fark eder.Bu ayrıcalık geçmişte seyahat edebilmektir.Bu sırrı öğrendiğinde oldukça güzel ama bir o kadar da elde edilmesi zor olan Mary ile tanışır.Kendi yetenekleri kısıtlı kalınca geçmişe giderek Mary'i etkileyecek özellikleri bulmaya başlayacaktır.Bu saatten sonra aşk kokan bir hikaye bizi bekleyecektir.



PARİS'TE GECE YARISI

Woody Allen'in dünya sinemasına sunduğu muhteşem eseri ''Paris'te Gece Yarısı''

Yazar olan Gil, nişanlısı ve ailesi ile Paris'e yolculuğa çıkar.Bu yolculuk onun için oldukça sıkıcı ve yoğun geçer,Bundan bunaldığında ise kendini Paris'in sokaklarına atar.Biraz kafa dağıtmak için çıktığı bu girişim onu bir anda muhteşem bir hikayenin kahramanı yapar.Gil artık 1920'lerin Paris'indedir.



GELECEĞE DÖNÜŞ

Bu konu başlığının olmazsa olmaz filmi ''Geleceğe Dönüş''

Hangi yılda ya da yaşta izlerseniz izleyin sonuna kadar izletmeyi başarabilen ve bu alanda çekilebilecek en iyi film Geleceğe Dönüş.Ne zaman karşıma çıkarsa çıksın elimdeki işi bırakıp filmi izlemeye koyuluyorum.Konusu,filmdeki karakterler ve dönemine göre oldukça iddialı bir konuyu ele aldığı için bu listenin zirvesinde olmayı hak eden bir yapım.



Başka bir listede görüşmek üzere.Sağlıcakla Kalın.

3 Yorumlar

  1. İzlediğim filme rastlamak mutlu etti, ayrıca listemde olanlar da var :)

    YanıtlaSil
  2. Bahsettiğim filmler bu listedeymiş. Hepsini izlediğim için mutluyum. Hepsi birbirinden güzeldi :-)

    YanıtlaSil
  3. Geleceğe Dönüş'ü daha geçenlerde izledim. Çok keyifli bir filmdi kesinlikle.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski