Kadın yönetmenlerin otoriteler ve izleyicilerden tam not aldığı 12 filmi sizlere sunduğum listenin ikinci bölümü ile karşınızdayım.İlk bölümde değindiğim 4 filmin ardından yine 4 film ile yavaş yavaş zirveye doğru gideceğiz.

- AMERİKAN SAPIĞI


1952 doğumlu kadın yönetmen Mary Harron'un 21.yy'nın ilk yıllarında piyasaya sunduğu harika bir yapım ''Amerikan Sapığı''

Dışarıdan bakıldığı zaman oldukça normal görünen Patrick'in kendisinin de dizginleyemediği karanlık bir dünyası vardır.Oldukça zengin ve yakışıklı olan Patrick'in karanlık dünyasında yaşadığı duygular ise hiç bir sebep olmadan masum insanları öldürmek ve hepsinden hatıra olarak bir parça almak.Psikolojik gerilimin had safhada olduğu bu film bu türden hoşlananlar için iyi bir öneri olabilir.

- KÜÇÜK PAPATYALAR


Hem yönetmenliğini hem de senaristliğini üstlenen Vera Chytilová'nın 1966 yılında gösterime giren filmi ''Küçük Papatyalar''da bu listede kendine yer buluyor.

Oldukça cesur bir kadın olan Vera'nın o dönemde hükümetin uyguladığı ağır politikaları tüm çıplaklığı ile insanlara sunmayı denemiştir.Bu film hükümet tarafından yasaklanmış ve uzun yıllar boyunca bu filmi vizyona sokmak için mücadele etmiştir.

- ORLANDO


Filmin konusu oldukça cesur ve bu işin arkasındaki kadın yönetmen '' Sally Potter''

Politikanın ve cinselliğin farklı dönemlerde insanları nasıl etkilediğini anlatan Orlando filmi,ele aldığı 4 asırlık dönemi tüm ince detayları ile bizlere sunuyor.1992 yılında vizyona girdiğinde oldukça ses getiren filmin bir kısmında kahramanlardan birinin yolu İstanbul'a da düşüyor.

- TONI ERDMANN


2016 yılında vizyona giren,kadın yönetmen Maren Ade'nden ''Toni Erdmann''

Baba - kız ilişkisini ana teması haline getiren film,son dönemlerde hak ettiği ilgiyi yavaş yavaş görmeye başlayan filmlerden biri.Yurt dışında yaşayan kızının oralarda yalnız ve neşesini kaybetmiş olacağına inanan Baba yola koyulur.Kızı için küçük sürprizler ve onun yalnız hissetmemesi için ona bağlılığını gösterecektir.


Final bölümünde görüşmek üzere.Sağlıcakla Kalın


Kaynak : Film fotoğrafları https://www.imdb.com/ sitesinden alınmıştır.

3 Yorumlar

  1. Amerikan Sapığı güzel filimdi. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. İçlerinden bir tek Amerikan Sapığı'nı izledim. O filmi bir kadının çektiğine şaşırdım. Tam bir erkek filmi.

    YanıtlaSil
  3. Paylaşım için teşekkürler, hepside müthiş filmlerdi :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski