Dünyanın olmazsa olmazı kadınların,film sektöründe de kendini ispatladığı oldukça fazla örnek var.
Oyunculuk ve yardımcı yönetmenlik gibi dallardan sıyrılarak yönetmen koltuğuna oturmuş ve bu alanda da üstüne düşeni fazlasıyla yerine getirmiş kadın yönetmenlerin öne çıkan 12 filmini sizler için bir seri haline getirdim.Her bölümde 4 filme göz atacağımız bu listeden umarım keyif alırsınız.

- AKVARYUM

İngiliz kadın yönetmen Andrea Arnold tarafından ele alınan Akvaryum filmi öne çıkan yapımlardan biri olmayı başardı.Dans tutkunu olan Mia'nın yaşamını ele alan film,ailesi ve arkadaşları ile sorunlar yaşayan ve anlaşılamamış bir kız olan Mia'nın annesinin yeni erkek arkadaşının eve taşınması ile farklı bir yola girecektir.

- TIRMANIŞ

Genç yaşta hayatını kaybeden kadın yönetmen Larisa Shepitko'nun en iyi filmi ''Tırmanış''

İkinci Dünya Savaşı'nın en yoğun günlerinde Sovyet askerlerinden ikisi yemek bulmak için başka bir bölgeye gider.Dönüş yolunda Nazi askerleri ile karşılan Sovyet askerleri sığınmak için bir ev bulurlar.
Bir süre gizlendikten sonra yakalanan ikiliyi Nazi kamplarında zor günler beklemektedir.

- DAUGHTERS OF THE DUST

Afro-Amerikan tarzını oldukça iyi anlatan,kadın yönetmen Julie Dash'ın aynı zamanda senaryosunu yazdığı harika bir film.

20.yy'nın ilk yıllarında bulunduğu hayatı biraz daha yaşanır kılmak için yola çıkan Afro-Amerikan bir ailenin bu süreçte yaşadığı zorluklar çarpıcı şekilde ele alınıyor.

- KIRILMA NOKTASI

Kadın yönetmen Kathryn Bigelow'un oldukça sürükleyici filmi ''Kırılma Noktası''

Hırsızlık yapan bir grubun bu hırsızlıklar esnasında maske olarak Amerika'nın eski başkanlarını kullanır.Bu grubu çözmesi için Fbı ajanını şüphelendikleri grubun içine sokarlar ama günler geçtikte bu ajanda grubun liderinin etkisine kendini kaptırır.

2.Bölümde görüşmek üzere.




5 Yorumlar

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski