Dünyanın sonu temalı filmlere,uzay istilası,doğal olayların dünya üzerindeki etkilerine meraklı kitlelerin hoşuna gideceğine inandığım serinin ikinci bölümü ile karşınızdayım.

- ÖLDÜREN SİS

Korku ve gerilim en iyi yazarlarından Stephen King'in, Skeleton Crew adlı kitabından uyarlanan
ve oldukça düşük bütçe ile büyük bir başarı sergileyen ''Öldüren Sis'' de bu listede yerini almayı başardı.

Küçük bir kasabada olağanın çok üstünde oluşan bir fırtına sonrası oluşan sis kısa sürede tüm kasabayı kaplar.Sis o kadar yoğundur ki görüş mesafesi yok olmuş durumdadır.Bu sisin arasında
insan etinden beslenen yaratıkların ortaya çıkması ile oldukça kanlı bir olaylar silsilesi bizleri beklemektedir.

Oyuncular - Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Toby Jones, Laurie Holden



- YOL

Kıyamet temalı filmlerin arasında oldukça özel bir yeri olan ''Yol'' filmi dünya çapında büyük bir satış rakamı sağlayarak,ödül kazanan Cormac McCarthy'in romanından uyarlandı.

Dünyanın hemen hemen her yerini kaplayan kıtlık,yoksulluk ve bunların olmasını sağlayan doğal afetler arasında bir baba ve oğulun hayatta kalma mücadelesi sizi oldukça derinden etkileyecek.

Oyuncular - Viggo Mortensen ve Kodi Smit McPhee



- 28 GÜN SONRA

İngilizlerin son dönemde yaptığı en iyi filmlerden biri olan ve oldukça ses getiren ''28 Gün Sonra'' filmi bu listenin konu başlığına en çok uyan filmlerden biri olmayı başardı.

Aktivist bir grubun şiddet gördüklerini düşündükleri bir bilim merkezinde yer alan maymunları özgür bırakması ile başlayan hikaye, maymunlardan insan ırkına bulaşan virüs sonrası kıyameti yaşayacak olan dünyayı ele alıyor.

Oyuncular - Alex Palmer, Bindu De Stoppani, Jukka Hiltunen, David Schneider, Toby Sedgwick




- YARININ SINIRINDA

Bir Japon romanından başarılı bir uyarlama olan ''Yarının Sınırında'' filmi ile ikinci bölümü
sonlandırıyorum. 

Dünyayı ele geçirmeye kararlı olan ''Mimics'' adlı bir uzay birliğinin bu hedef doğrultusunda dünyanın en büyük şehirlerine başlattığı saldırılar giderek artmaktadır.Dünya üzerinde hiç bir ülkenin ordusu ve teknolojik aletleri bu saldırıları önlemediği için tüm dünyadan oluşan bir ordu kurulması planlanır.Oldukça sıradan ve amatör olan Subay Cage ise bu istilayı durdurmak için farklı planlar yapacaktır.




4 Yorumlar

  1. Yol çok etkileyiciydi. Yarının sınırındayı çok severim ama benim oğlanların dediğine göre mangadan bayağı farklılaşmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklarınız haklı.Ama kesinlikle izlemeye değer.Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  2. 28 gün sonra beni çok etkilemişti :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski