Dünyanın en özel kavramlarından ''Aile''yi işleyen filmlerin 2.bölümü ile tekrar karşınızdayım.

Hiç vakit geçirmeden filmlere geçiyorum.

SALAK MİLYONER


Aile kavramına başka noktadan bakan,harika bir film ''Salak Milyoner'' ile 2.bölüme başlayalım.

Kayseri'de babalarının ölümünün ardından bıraktığı harita, 4 kardeşi İstanbul'a kadar sürükler.Bundan sonra 4 kardeş birlik olup,hazineye ulaşmak isterken aynı zamanda paranın varlığının 4 kardeşi ne hale getirdiğini esprili halde de bizlere sunuyor.

Sinema tarihimizin efsanelerinden olan Salak Milyoner, Zeki Alasya,Kemal Sunal,Metin Akpınar ve Halit Akçatepe'nin muhteşem oyunculuğu ile bu listede yerini alıyor.

GARİP


Garip

Türk halkının gülümsemesine en fazla katkı sağlayan efsane oyuncumuz ''Kemal Sunal''dan içinize dokunacak bir film ile devam ediyorum.

Günlük işlerle hayatını devam ettiren Kemal,bir gün kundak içinde bulduğu bebek sonrası onu bir yetkiliye vermek yerine sahiplenmeye karar verir.

Kendi kanından olmamasına rağmen muhteşem bir anlatım ile baba-kız ilişkisini ele alan film,aile kavramının nasıl olması gerektiğini bize çarpıcı bir şekilde sunuyor.

YUSUF İLE KENAN



Çok ön planda olmasa bile aile kavramını oldukça iyi bir şekilde ele alan ''Yusuf ile Kenan''da bu listede benim açımdan olması gereken yapımlardan biri.

İki kardeşin kan davasından dolayı köyden,büyük bir şehre kaçışı ile başlayan hikaye içten bir anlatıma sahip.Şehre alışma süreci,birbirleri için yaptıkları fedakarlık,aile bağlarının kopmaması gerektiğini bizlere oldukça iyi anlatan film,Ömer Kavur imzalı.

YENGEÇ SEPETİ


Turist Ömer ile sinemamızın sembol isimlerinden biri olan ''Sadri Alışık''ın ekranlarda yer aldığı son film.

Ununu eleğini asmış ve artık emeklilik döneminin tadını çıkarmaya çalışan çiftin,dönemin nasıl değiştiğine tanık olduğu efsane bir yapım.

Onları en mutlu edecek kavram çocuklarının ziyaretleri.Bu ziyaretlerden birisi yaklaştığında duydukları heyecan,çocuklarının geldiğinde yozlaşmış tavırları ile berbat hale gelir.

Aile bağlarının kopukluğunu,yıllar geçtikçe değişen saygı ve sevgi anlayışını ustaca ele bu film,
nereden nereye geldiğimizi bizlere net olarak gösteriyor.

GÜLEN GÖZLER



Türk sinemasının en iyi yapımlarından ''Gülen Gözler'' ile 2.bölüme veda ediyorum.

Beş kızlı baba olan ''Yaşar Usta''nın sinema tarihimize geçecek bir çok sahnesinin yer aldığı bu film,aile kavramının,fedakarlığın ne demek olduğunu bize ispatlayan en iyi film.

Usta oyuncuların hemen hemen hepsini bir arada gördüğümüz filmde,özellikle Vecihi karakteri,
Adile Naşit'in kızları ile olan ilişkisi, aile bağlarının en sıcak anlatımlarına oldukça iyi birer örnek.



Final bölümünde görüşmek üzere.

Film Fotoğrafları imdb resmi sitesinden alınmıştır.

2 Yorumlar

  1. Büyüklerimizin dediği gibi "ne varsa eskilerde var" diyesim geldi. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski