al pacino

Oyunculuk her ne kadar çoğu insanın hayali olsa da ekranlarımızda bir süre popüler olan çoğu isim bir süre sonra tamamen ekranlardan kayboluyor.

Ülkemizde özellikle yakışıklı ve ya güzel olmanın direk oyuncu olmaya yeteceğini sanmak gibi ciddi bir hata yapıyoruz.

Sadece ülkemiz için geçerli bir durum değil bu hemen hemen her ülkede belli bir özelliğinin ardından  popüler olan isimleri ekranlarda görmeye başlıyoruz.İşte bu kadar basit ve kolay hale
gelen oyunculuk sektörünün tam zıttı bir başarı ve emek ile zirvede yerini alan ''Al Pacino''ya yakından bakmaya ne dersiniz ?

Sinema tarihinin ağır topları cümlesini duyduğunuz an aklınıza ilk gelen isimlerden biri mutlaka
''Al Pacino'' olur.Özellikle ''Baba'' serisi ile sinema tarihinin en karizmatik isimlerinden biri olmayı başardı.Sert duruşu,mafyatik karakteri ile büyük bir hayran kitlesi yaratmayı başardı.

al pacino kimdir

1940 yılında dünyaya geldiğinde bir filmde ilk kez gözükmesi 29 yıl sürmüş.Kısa ve geri planda olduğu rolün ardından yavaş yavaş şöhret basamaklarını tırmanmayı başarmış.Öyle ki ilk rolünün ardından 2 yıl sonra ''Altin Palmiye''ye aday gösterilmeyi başarmış.

Büyük bir oyuncu olduktan sonra dünya tarihine geçmiş çoğu filmden başrol teklifi gelmiş ama bunları reddetmiş.Reddettiği filmler ise Zor Ölüm,Kramer,Kramer'e Karşı,Özel Bir Kadın ve Yıldız Savaşları.

8 kere oscar ödülüne aday gösterilerek bu alanda listenin başlarında olan isimlerden biri olan Al Pacino, bu adaylıklardan sadece 1 kere mutlu sona ulaşsa da devamlı zirvedekilerden biri olmayı başardı.

Oynadığı ve kariyerinin parlamasını sağlayan filmlerden bazıları ise:


- BABA SERİSİ
  
- SERPİCO

- KÖPEKLERİN GÜNÜ

- YARALI YÜZ

- KADIN KOKUSU    
                                            
- BÜYÜK HESAPLAŞMA

- KÖSTEBEK

- ŞEYTANIN AVUKATI

- UYKUSUZ





Bu filmler arasında özellikle Şeytanın Avukatı,Yaralı Yüz,Serpico ve Büyük Hesaplaşma dünya çapında popülaritesini sağlayan yapımlar olarak öne çıkıyor.Hayranları ve merak edenleri için mutlaka izlemesi gereken filmler.Şimdiden İyi Seyirler.


6 Yorumlar

  1. Al pacinonun tüm filmlerini seyretmişimdir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka izlenmesi gereken bir isim.Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  2. hayranıyıım. köpeklerin günü ve büyük hesaplaşma en sevdikleriim. baba zaten efsooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel seçimler :) Teşekkürler görüşlerin için :)

      Sil
  3. En sevdiğim oyunculardan biri Al Pacino. Özellikle Baba ve Kadın Kokusu filmlerinde mükemmeldi. Şimdi İrishman'de izlemek için sabırsızlanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalitesini bozmayacağına oldukça eminim.Teşekkürler görüşünüz için.

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski