ANDREW CARNEGİE



















13 YAŞINDA,GÜNDE 12 SAAT ÇALIŞMAK

ANDREW CARNEGİE

Bu başarı hikayesi,yakın zamanlara ait olmayan bir durumu anlatıyor.19.yüzyılda Amerika,çelik endüstrisinde lider bir markaydı.Öyle ki tüm dünya üzerinde üretilen çelik kapasitesini,kendi ülke sınırları içerisinde geçmeyi hedefliyordu. Amerika'nın bugünkü gücünün temel başlangıç noktalarından birisidir ayrıca bu girişimler.

Hikayemizin kahramanı Andrew Carnegie'ın ise neden bu satırlarda olduğunu açıklamaya geçelim.
O dönemler yeni dünya düzeninin kurulduğu zamanlar ve Amerika da olsa iş çeşitliliği fazla değildi.Patronlar ve sıradan işçiler arasında bir orta sınıf yaratılamamıştı.Ya şirketin patronu olacaksın ya da tüm Amerika'da çalışan işçilerle aynı imkan ve maaşa sahip olacaktınız.
Çalışabilecek insan sayısı çok fazla ve çalışabilecek iş çeşitliliği çok az olduğu için her an
işini kaybetme korkusu yaşanıyordu.Bu korkular Andrew'in evine kadar ulaşmış ve babası
çalıştığı işi kaybetmişti.

Çocuksunuz ve ailenizin geçimini kazanan babanızın işi kaybetmesi sonrası oluşacak hayatı yaşadığınızı düşünün.Büyük bir umutsuzluk,gelecekten söz edememek ve özgüven kaybı gibi yüzlerce yan etkisini hissederseniz büyük ihtimal.Babasının bu durumuna çok içerlemiş Andrew,o Amerika şartlarında ve o yaşta kendine bir iş bulmuş ve onu kaybetmemek için
eğitimini,çocukluk ve gençlik yaşlarında yaşanması gereken tüm eğlenceleri elinin tersiyle itmiş.Haftada 6 gün,günde 12 saat ve 13 yaşında fiziki olarak gelişimin başlarında biri için oldukça zor olsa gerek.

İnsanların güvenini kazanmaya başlamış.Aşırı disiplinli bir yolla ilerlemiş ve babasının da bir iş bulması sonrası, eve giren para 2 katını çıkınca işler düzelmeye başlamış.Ama o bu miktarla yetinmemiş ve biriktirdiği tüm parayı geleceğin en büyük iki yatırımı olacağına inandığı petrol ve demiryolu işine yatırmış.

Doğru bir yatırım yaptığından meyvesini almak uzun sürmemiş ve hisselerden kazandığı parayla o zaman ki dünyanın en büyük çelik şirketini kurmuş.Kazandığı servet günümüze oranla 310 milyar dolar, bu onu tüm zamanların en zengin 4.insanı yapmıştır.

Parasının %90'unu fakir ve yardıma muhtaç insanlara dağıtarak dünyaya iz bırakıp gözlerini yummuş.

Fotoğraf Kaynak Sitesi

Yorum Bırakmak İster Misin ?

Daha yeni Daha eski