Yıllardır ciddi bir yasa değişikliğine uğramayan sinema sektörü, 22 Ekim (Bugün) yayınlanan bildirim ile ciddi bir değişime gitti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan ve oldukça geniş noktalara değinen yasa Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra resmen bugün yürürlüğe girdi.Şimdi genel hatlarıyla yapılan bazı değişiklikleri size sunmak istiyorum.

-REKLAM SÜRELERİ ARTIK EN FAZLA ''10 DAKİKA''

Reklam süresi ya da sinema da filmin belli bir dakikasından sonra verilen aralar tamamen sinema salon işletmesinin tercihindeydi.Bazen çok kısa bazen de gereksiz şekilde verilen aralar artık en fazla 10 dakika olabilecek.

-HANGİ FİLME GİRECEĞİNE KARAR VEREMEYENLERE ''3 DAKİKALIK FRAGMAN''

Gideceği filme sinemada karar vermek isteyenlerin hoşuna gidecek bir uygulama da artık zorunlu hale geldi.Artık kararsız izleyiciler 3 dakikalık fragmanların ardından hangi filmi izleyebileceğini seçmekte özgür olacak.

-GÖSTERİME GİREN FİLMLER EN AZ 5 AY BOYUNCA BAŞKA YERDE YAYINLANAMAZ

Bu konuda oldukça özgür olan yapımcılar ve sinema sahipleri artık gösterime giren filmi internet üzerinden yayın yapan kuruluşlara en az 5 ay, televizyon kanalları ise 6 ay dolmadan hiç bir şekilde satamayacak.

-İNDİRİMLİ BİLETLERDE ÇEŞİTLİLİK ARTIYOR

Belirli yaş grupları,Engelli,Şehit ve Gazi yakını,Halk günü,Öğrenci,Kamu Çalışanı gibi birden fazla yaş ve sosyal sınıfa uygun şekilde indirimli biletler olacak.Özellikle en ucuz biletin yayınlandığı gün olan ''Halk Günü'' artık haftada 2 gün olacak.



-YAŞ SINIRI VE BİLETLERİN SATILACAĞI YAŞ ARALIKLARI

Televizyonlarda program başlamadan görmeye alıştığınız film ya da dizinin içeriği konusunda izleyici bilgilendiren semboller artık sinema salonlarında kesin olarak karşımıza çıkacak.Bazı filmlerin biletleri ise belirli bir yaş grubunun altına satılması imkansız hale gelecek.


Daha fazla bilgi ve yasanın yürürlüğe giren tüm maddelerini incelemek isteyen,Kültür ve Turizm Bakanlığının yayınladığı içeriğe buradan ulaşabilirsiniz



2 Yorumlar

  1. Bilitlerde biraz ucuzlama şart. Kimi sinemalar cidden uçuk oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yasa sayesinde artık kontrol sıklaşacağını düşünüyorum.Kafasına göre uçuk fiyatlar olabileceğini pek sanmam.Görüşünüz için teşekkür ederim

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski