suskunlar

Büyük reyting kaybına uğradığı söylenip apar topar yayından kaldırılan,Türk dizi sektörünün akışını değiştirebilecek kadar kaliteli konusu,mükemmel oyuncu performansları,görmezden geldiğimiz bu toprakların gizli kalmış günahlarını gün yüzüne çıkaran dizi ''Suskunlar''.

Yukarıda yapmış olduğum giriş hiç izlemeyen birine göre belki de fazla iddialı gelebilir ama izlemiş olanlar bu sözlerin karşılığı olduğunu bilecektir.Bazen adaletin yanlış insanların eline verildiğinde,
işlerin nasıl çığırından çıktığını bize ispatlayan bu dizinin neden bitirildiğini az çok çoğu insan tahmin edecektir.

Hapishane olayları özellikle reşit olmamış yaş grubu için gerçek bir cehenneme dönüşünü 28 bölüm boyunca bize izleten son dönemlerinin en iyi projesinin,reytinglerde açık ara zirvede olan bir dizinin,
reytinglerde ilk 50 programa bile giremediği söylenmesi, nereden bakarsanız bakın tutarsız bir açıklama oluyor.

Dizinin iyi tarafında yer alan grubun içinde özellikle,Sarp Akkaya'nın canlandırdığı Bilal rolü dizinin bana göre en iyi performansına sahipti.Dizinin kötü tarafını temsil edenler içinde ise Mehmet Özgür'ün hayat verdiği İrfan Alkara nam-i diyar Takoz rolü de son zamanların en iyi kötü adam tiplemesi olabilecek kadar iyi kalitedeydi.

suskunlar

Dizinin ana kadrosundan,tek bölümlük figüranlarına kadar inanılmaz şekilde titiz bir inceleme yapıldığı ortadaydı.Dizilerde kullanılan müzikler ise dramı,şiddeti,özlemi ve isyanı en iyi anlatan parçalar olunca ortaya kolay kolay göremeyeceğimiz bir kalite çıktı.

1.Sezon reytinglerde kendine rakip bırakmayan dizi, ikinci sezonun başlamasının ardından nedense olumsuz eleştiriler ile algı yönetimine kurban edilmek isteniyordu.Olayların çarpıtıldığını,bizim hapishanelerde böyle şeylerin asla olamayacağını,senaristin hayal dünyasının fazla karamsar olduğu söylentileri ile dizi üzerinde kamuoyunda kötü bir izlenim yaratma çabası başladı.

Bu çaba ne yazık ki sonucunu çok erken göstermeye başladı ve bu kadar iyi bir proje yayın hayatına girdiği yılın bitmesine 1 aydan kısa süre varken 2 Aralık 2012 yılında final yapmak zorunda bırakıldı.

sUSKUNLAR

Geride dizinin can alıcı sahnelerini sosyal medya üzerinden izlemek,dizide tekrar popüler olan müzikleri son ses sağda solda çalmak,yüzlerce kalitesiz dizinin ekranlarda yıllarca sürdüğünü görüp şimdi bu dizi tuttu da ''Suskunlar'' mı reyting alamadı diye şaşırmak kaldı.

Zevklerinizi ve dizinin sizde bıraktığı etkinin boyutunu bilmesem bile şu an tekrar başlasa bir kaç dizi hariç hepsini piyasadan silebilecek kalitede olan ''Suskunlar'' dizisi boşluğu doldurulamayan diziler listemde üst sıralarda olmaya devam ediyor.

Dizinin en alıcı sahnelerinden birinin videosunu sizlere paylaşarak,hiç izlememiş insanlara şiddetle önererek veda ediyorum.




Diziye başlamak isteyenler Suskunlar Resmi Youtube Kanalı ya da resmi Show Tv Suskunlar bölümünden izleyebilir.

4 Yorumlar

  1. 2. Sezonda büyük adamlarımızın o gereksiz eleştirileri üzerine kurulu zaten dizi. Dizide o kadar şeye dayanmış bir çocuk grubunun bu sırrı ne zorluklarla kendilerine sakladıklarını anlatıyor. Böyle kötü olaylar kolay kolay bilinmez zaten diye haykırasım var şuan. Bu diziyi izlemek için çok geç kaldığımı hissetmiştim her bölümünde. Yazdığın her cümleye şiddetle katılıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim dizinin gerçekten ne anlama geldiğini oldukça net ifadelerle dile getirdiğiniz için.

      Sil
  2. İyi bir dizi izleyicisi olduğum söylenemez. Hele de içinde şiddet, acı, gözyaşı, çocuklar...vb varsa. Benim ruhum dayanamıyor ajitasyona. İzlersem tansiyonum çıkar herhalde üzüntüden. O yüzden kendimi uzak tutuyorum olabildiğince.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değerli yorumun için teşekkür ederim.Dizi oldukça hassas bir konu üzerine yoğunlaştığı için her insanda reaksiyon eşiği farklı olabiliyor.

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski