EN FAZLA 20 DAKİKA KALABİLİRSİNİZ

JİRO ONO

Başlığın ne anlama geldiğini birazdan anlayacaksınız.Öncelikle size bu adamı tanıtayım.Dünyanın en iyi Suşi şefi olarak bilinen Jiro'nun hayatı oldukça ders verici.

Henüz 7 yaşındayken alkolik babası tarafından terk edilmişti.En güzel yaşlarının başlangıcında babasının bu darbesiyle sarsılan adamı daha da zor günler bekliyordu. Sadece ülkesini değil tüm
dünyayı etkileyen ekonomik kriz,okul hayatını bırakıp 9 yaşında çalışmaya başlamasına sebep olmuş.

İşsiz insan sayısı oldukça fazla ve hata yapma şansı yoktu.İşine kaybederse bir başka iş bulması yıllar bile sürebilirdi.Patronu tarafından hakaretler ve şiddete maruz kalsa bile o pes etmemiş, kendi ve ailesi için bunlara göz yummaya devam etmiş.

Suşi yapılan mağazada garsonluk yaparak başladığı işe 13 yaşından itibaren daha çok mutfak kısmına geçti.Burada yapılışını,ince detaylarını en yakından gözlemleme şansı buldu.Her ustanın farklı tarzı vardı ve hepsinden öğrenebileceği bir yöntem vardı.

Bu çeşitlilik onun çok işine yaramıştı.Tüm tarzları harmanlayıp kendinin de sırlarını içine katarak kendi başına denemeler yapıyordu.Tadına bakıyor ve olmadığına inandığında yeni bir tarz belirleyerek yoluna devam ediyordu.Deneme-yanılma yoluyla en mükemmeli bulana kadar denemeler yapmayı asla bırakmamış.

Hazır olduğunu hissettiğinde ise işten ayrılıp,kendi işini kurmayı deneyecekti. 10 sandalyelik bir suşi bar kiraladı ve mutfağa geçerek tüm işi tek başına yapmaya koyuldu.

Kulaktan kulağa yayılarak insanların akın akın geldiği bir bara dönüşmesi uzun sürmedi.O bara gelen hiç kimse olumsuz ayrılmadı.Bar çok küçüktü ve büyütme taleplerine olumsuz cevap verdi.Yoğunluk için başka planı vardı.

Önce ülkenin ardından dünyanın en iyisi olduğu söylenmeye başlamıştı.Gazetelerde,televizyonlarda artık ismi sık sık duyulmaya başladı.Nisan 2014'de Amerika Başkanı'nda ziyareti ile küresel bir güç haline geldiği kanıtlanıyordu.



Şu an hala 10 sandalyesi olan,20 parçanın üzerinde suşi verilmeyen,bir müşteri için en fazla 20 dakika kalma hakkı verilen ve bunun karşılığında 350 dolar alan bir markaya dönüştü.Orada yemek isterseniz aylar öncesinden sipariş vermeniz gerektiğini de unutmayın.

4 Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Umarım başkalarına ilham olarak geri dönersiniz.Sağlıcakla Kalın.

      Sil
  2. elde etmesi oldukça zor bir başarı.. azimle yapılamayacak şey ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kader,sabır,inanç ve inanmışlık.Hepsinden yeterince olunca bu seviyeyi görmeyi hak edeceğimizi düşünüyorum.Yorumunuz için size teşekkür ediyorum.

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski