SAATTE 1 DOLAR KAZANIRKEN,NASIL MİLYARDER OLABİLİRSİNİZ ?

SHADID KHAN

Bıyık tarzıyla ortamı yakıp yıkan bu adam ilk işinde saatte 1 dolar kazanıyordu.Daha sonra şu an dünya üzerindeki en zengin Pakistan'lı ve genel sıralamada en zengin 250 insandan biri.Peki ama
nasıl bu seviyeye geldi ?

Pakistan'ın orta sınıf şehirlerinden birinde dünyaya gelen Khan'ın ailesi, eğitim yönünden oldukça zengindi.İnşaat sektörü ve matematik alanında kariyer yapmış bir ailenin mensubu olarak doğmak büyük bir avantaj olsa gerek.

Derslerinde çok başarılı olan Khan,16 yaşında Amerika'nın yolunu tutacaktı.Her ne kadar kariyerli ve Pakistan şartlarında iyi bir gelire sahip ailesi olsa bile, Amerika standartlarına göre ailesinden gelen para ona yetmeyecekti.Çok kısa sürede bir iş bulmasını gerektiğini anladı.

1967 yılında geldiği Amerika'da bulduğu ilk iş, saati 1 dolara bulaşık yıkamaktı.Kaldığı yerin günlük oda kirasının 2 dolar olduğunu düşünürsek,derslerinden arta kalan ve tatil günlerinde soluğu bu işte alarak kendi bütçesini yaratıyordu.

Üniversitede geçirdiği başarılı öğrencilik mezun bile olmadan bazı şirketlerin dikkatini çekmiş ve ona ''bulaşık yıkama, yarı zamanlı olarak mezun olana kadar bizim şirkette çalış,mezun olduktan sonra tam zamanlı bir mühendis ol'' demişler.Bu teklifi havada kapan Khan'ın kariyeri bu noktadan sonra değişmeye başlayacaktı.

Kamyonların kaportalarını onarım işinde kariyerine başladı.Sonra araç tamponları dalında görev aldı.Tüm bunlar olurken küçük işletme yasasından yararlanarak 50 bin dolar kredi çekerek kendi iş yerini kurdu ve mühendislik kariyerini burada süper bir güç haline dönüştürdü.1989 yılına geldiğinde Toyota'nın Amerika'da bulunan tüm araçlarının bakım,onarım ve üretiminin tek bayisi haline dönüştü.

Spora duyduğu ilgi onu önce Amerika'da bir takım daha sonra İngiltere'de Fulham takımını satın almaya kadar yöneltti.7 milyar dolara yakın serveti şu an her sene 200 milyon dolar karla artmaya devam ediyor.

2 Yorumlar

  1. Ilginç hayat hikayeleri ...
    Pakistanli olması da ilginç daha önce dünya sıralamalarında pakistanlı yoktu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu detayı bilmiyordum bilgi için çok teşekkürler.

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski