2000'li yıllar hemen hemen her yönden çağ değişimine ayak uydurduğumuz dönemin başlangıcı oldu.
Öyle ki sinema,dizi,kitap ve sosyal medya ile yepyeni yüzler,projeler ile baş döndürücü bir yoğunluk içinde kalmıştık.

Bu baş döndürücü curcunanın arasında özellikle Türk sineması oldukça fazla film ile halkımız için oldukça geniş bir seçim alanı yaratmayı başardı.Bazı projeler tüm zamanların en fazla izlenen filmleri olurken,bazı filmler ise çekim masrafını bile karşılayamadı.

Bu listede değineceğim nokta ise; başarılı olması oldukça olağan filmlerin bu yoğunluğun arasında kaybolup gitmesi.Doğru bir zamanda ya da gerekli tanıtımı yapılabilseydi milyon rakamlarını zorlayacak,hak ettiği değeri görememiş 12 filmi sizler için sunuyorum.

3 bölüme yayacağım bu listeden umarım keyif alırsınız.Dikkatinizi çeken film olursa izlemenizi şiddetle tavsiye eder şimdiden iyi seyirler dilerim.

OYUNBOZAN


oyunbozan


Tam anlamıyla hak ettiği değeri görememiş bir film ile başlayalım.Milenyum çağına girdiğimiz 2000 yılında gösterime giren film ne sinemada ne televizyon kanallarında ilgi göremedi.

Ölmek üzere olan bir şair ve hayatının en hızlı dönemlerimde olan taksi şoförünün tesadüf eseri karşılaştığı bir cinayet.Ardından bitmek bilmeyen tesadüfler zinciri ve ardından mafya ile başlarının belaya girmesi.

İyice sazan sarmalına dönen her sahnesinde başka bir hikaye olan filmin başrol oyuncuları ise:
Okan Bayülgen ve Zeki Alasya

KARŞILAŞMA


karşılaşma


Ünlü film eleştirmenleri tarafından tam not alan ama genel anlamda ismi fazla zikredilmeyen bir film ''Karşılaşma'' ile devam edelim.

Ömer Kavur'un yönettiği,insan psikolojinin ince detaylarını bizlere gösteren yakın dönemin en usta eserlerinden biri.

Konusuna gelirsek:Geri dönüşü olmayan ve yaşamaları mucize olarak görülen iki hastanın bir tedavi merkezinden tanışması ile başlayan hikaye oldukça garip ilerler.Başarılı bir mimar olan Sinan'ın oğlunu kaybetmesi sonucu girdiği bunalım ve ünlü bir mafya lideri olan Mahmut'un yaptığı kötülüklerin cezası gibi görülen hastalık.

Samimi olan ve Mahmut'un ölümünü beklememek için, Sinan'dan kendisini öldürmesini istemesi.Sinan'ın bunu yapacak gücü olduğunu düşünmediği bir anda Mahmut'un rakipleri tarafından bir cinayete kurban gitmesi.

Film oldukça ağır ve usta oyunculuk kokuyor.Başroller ise Çetin Tekindor,Uğur Polat ve Lale Mansur.

İNŞAAT


inşaat


Hak ettiği değeri son yıllarda az da olsa görmeye başlayan muhteşem bir film ''İnşaat'' da bu listede yer alıyor.

Emre Kınay ve Şevket Çoruh'un başrollerinde olduğu film,inşaat işçiliği yapan iki sıradan arkadaşın tesadüfen buldukları bir cesedi ortadan yok etmek zorunda hissedip gömmesiyle başlıyor.

Bu bir kerelik sır olması beklenirken, artık onlar İstanbul'da gizli ve kirli yollarla öldürülen herkesin gömülmesinden sorumlu hale gelir.

Bundan sonra bir şeyi saklamak,yok etmek için gelinen tek adres haline gelen bu ikili bakalım bu olaydan en sonunda nasıl sıyrılacak ?


İLK AŞK


ilk aşk


Çetin Tekindor'un piyasaya oyunculuk dersi verdiği 2006 yılında gösterime giren ''İlk Aşk'' ile bu bölümün sonuna geliyoruz.

Yönetmen koltuğunda Nihat Durak'ın oturduğu bu film,oldukça sade,naif ve gerçekçi bir anlatıma sahip olsa da izleyicilerinin gözünde pek popüler olmayı başaramadı.

Öldü sanılan birinin 40 yıl sonra yaşadığı yere dönüşü ve geride bıraktığı her şeyin nasıl değiştiğini oldukça sıcak şekilde bize gösteren film,her şey değişse bile ''İlk Aşk''ı görünce bazı şeylerin asla değişmeyeceğini ispatlıyor.

Filmin diğer öne çıkan oyuncuları ise;Vahide Gördüm ve Halit Ergenç



İlk bölümün sonuna geldik.Bu listemde yer alan filmleri daha önce izlemediyseniz bir göz atmanızı isterim.Milyon rakamlara ulaşan çoğu filmimizden daha iyi bir hikayeye sahip bu filmler maalesef hiç bir zaman değerini bulamadı.

Hangi filmi izlerseniz izleyin pişman olmayacağınızı düşünüyorum diyerek şimdilik size veda ediyorum.

Sağlıcakla Kalın.


Fotoğraf Kaynak Sitesi:https://www.imdb.com/


6 Yorumlar

  1. İlk aşk ve inşaat benim de izleyip beğendiğim filmler.Karşılaşma ve oyunbozanı izleyeyim.Listenizde var mı bilmiyorum ama "tepenin ardı" da gerekli ilgiyi görmeyen bir film bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle listemin final bölümümde değineceğim bir filmdi.Konu hakkında öneriniz için çok teşekkürler.Sağlıcakla kalın,önerinizden çok memnun kaldım.

      Sil
  2. Ayy konuları çok güzele benziyor. Neden değer görmemiş ya bunlar? Hemen listeme ekliyorum. Bu hafta izleyemesem de mutlaka bir hafta sonu bakacağım bu filmlere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşfedilmemiş harikalar bence de.Şimdiden iyi seyirler,sağlıcakla kalın.

      Sil
  3. Keşfedilmemiş ama harika Türk filmlerini izlemek isterim tabii ki. listeye ekledim. bu serinin daha fazlası da gelebilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu listeyle ilgili 2 bölüm daha hazırlamayı düşünüyorum.Kıymetli yorumun için teşekkür ederim keyifli seyirler şimdiden.

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski