YETİMHANE ODALARINDAN,İTALYA TARİHİNE GEÇİŞ

LEONARDO DEL VECCHIO

İsmi çok havalı olan bu amcamızın çocukluk yılları tam tersi geçmiş.Öyle ki dünyaya gelmesine bir kaç ay kalmışken babasını kaybetmiş,dünyaya geldiğinde çocuklar arasında en şanssız konuma denk gelmiştir.

Babanın ölümü ve annenin duyarsız oluşu sonrası yetimhaneye verilmiş ve 14 yaşına kadar burada kalmış.O hayata küsmemiş, bizde karşılığı el sanatlarına denk gelen kurslara katılmış,gündüz ve gece olmak üzere hiç bir kursu kaçırmamış ve 14 yaşına geldiğinde iyice uzmanlanmış.

15 yaşında iş hayatına başlamış ve kendisini daha fazla geliştireceği bir şirket tarafından kupa ve
madalya üretme işine alınmıştı.Yetimhane yıllarında çalıştığı kısa süreli işlerden araba parçaları ve gözlük çerçevesi işine de becerisi yatkındı.Hatta bu öğrenme azmi parmağının bir parçasını kaybetmesine kadar sebep olmuş.

Az çok birikim yapmış ve 23 yaşına geldiğinde bir dükkan kiralayarak gözlük çerçevesi kalıbı üretmeye başlamış.3 yıl bu işte devam ettikten sonra hayatının kararını almış.Demiş ki ''ben neden sadece çerçeve yapıyorum, baştan aşağıya tüm parçalarını kendim dizayn edeceğim gözlükler üreteyim'' işte bu sözün karşılığını 4 yıl sonra tarihler 1971 yılını gösterdiğinde 'Luxottica' adlı bir şirketin sahibi olarak alıyordu.

Yetimhane'deki çocuk büyümüştü.Hayata küsmemiş,4 kardeşine bakılmış ama kendisi yetimhaneye atılmasına rağmen bu olaydan etkilenmemeye gayret etmiş.Küçük el işleri olarak katıldığı tüm kursları, hayatının geri kalan kısmında kullanmış.

Önemli,önemsiz tüm ayrıntıları ezberlemiş ve onların arasından uzmanlaşabileceği gözlük işine girmiş.Şu an dünya üzerinde en fazla tanınan,satışı yapılan,pazarında rakipsiz bir marka olan Ray-Ban ve Oakley markaları bu yetimhanede büyüyen çocuğun parmaklarından çıkıyordu.

6 binin üzerinde perakende satış mağazasının sahibidir. Güncel olarak kişisel serveti 22.5 milyar dolar.Bu rakamlar onu İtalya'nın en zengin 2 kişisi, dünya çapında da en zengin 50 insandan biri haline getirmiştir.Bir gözlük çerçevesi yapan fabrikada çalışan çocuğun, görebileceği en büyük final.

4 Yorumlar

  1. araştılıp yazılmış öyle güzel yazılan yazıları çok severim ! keyifle okudum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,keyif alman beni mutlu etti :)

      Sil
  2. Herkesin bir hayat hikayesi var
    Teşekkürler editor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski