2017 yılının ekim ayında hayatımıza giren bir dizi ''Kadın'' her bölümünde nasıl içimize dokunmayı başardı ?

Bu sorunun yüzlerce cevabını bulabiliriz.Herkesin diziye yüklediği anlam,kendi yaşamından benzer kesitler ve bir çok argüman daha.

Dizinin çoğu içeriğine ülkemizde pek çok dizide yer verilmesine rağmen neden bu diziler piyasadan ışık hızıyla kaybolurken ''Kadın'' dizisi zirvede kaldı ? Benim açımdan bu sorunun cevabı oyuncu seçimleri ve karakterlerin gerçekten günlük hayatımızda karşılaştığımız insanlara benziyor oluşu.

Senaristin hakkını yememek lazım çok sert dönüşler ve hikayede bazen köklü değişiklikler yaparak izleyici allak bullak ederek,tahmin edilmesi zor dizilerden biri haline getirdi.

Özge Özpirinçci,genel itibariyle pozitif ve daha çok gençlik dizilerinin aranan yüzü sıfatını kazanmıştı.Öyle ki romantik-komedi tarzı dizilerinin en popüler kadın aktörlerinden biri olmuşken,
konusu itibariyle yarattığı izlenimin dışında bir role büründü.

Bunun altından kalkabilir mi ? Bu dizi tutar mı ? gibi sorular ilk bölümlerde sorulurken inanılmaz bir oyunculuk kalitesi ile sanki yıllardır aradığı rolü bulmuş gibi performans gösterdi.

Dizinin diğer taraflarına değinecek olursam eğer:

Caner Cindoruk ( Sarp ) : Dizinin başlarında düşük tempoda başladı.Konusu itibariyle hafızasını yitirmiş ve başka bir hayatın içinde her şey yolunda giderken yavaş yavaş geçmişin izleri onu öz kişiliğine sürükledi.Uzun süre geçmişinden uzak kalan biri için,geçmişini oluşturan yüzlere tekrar kavuşmak ve her şeyi toparlamak biraz zaman alacaktı.

Feyyaz Duman ( Arif ) : Oldukça sakin ve düzgün bir rol ile son zamanlarda Türk dizilerinde görmeye hasret kaldığımız bir figür olmayı başardı.Platonik bir aşık rolünün hakkını ciddi anlamda verdiğini düşünüyorum.Herkesin uzun süre boyunca Bahar ile çok yakıştığını düşündüğü isim son dönemde özellikle Sarp'ın geri dönüşünün ardından kaybetme korkusu ile ciddi hatalar yapsa da dizinin temel taşlarından biri olmayı başardı.

Bennu Yıldırımlar ve Şerif Erol ( Hatice - Enver ): Bir Türk ailesini oldukça pozitif şekilde yansıtmayı başarabilen örnek çift.Birbirlerine oldukça sadık,affedici yönleri ağır basan,beladan uzak kalmayı başarabilen,iki farklı yönde kızlara sahip olmasına rağmen her zaman bunun üstesinden gelmeyi beceren güzel bir ikili.Dizinin ağır toplarından olan ikiliden Hatice rolü yakın zamanda diziye veda etse de veda edene kadar ekranda oldukça olumlu tepkiler almayı başardı.

Çocuklara gelirsek eğer,bu dizi için çok iyi figürler seçilmiş.Abla rolündeki çocuğun yaşından üstün olgunluğu,olaylara bakışı ve zekası ile dizinin altı çizilmesi karakterlerinden biri.Kardeş rolündeki çocuk ise oldukça masum ve ekranda görüldüğünde insanların yanaklarını sıkmayı istediği kadar izleyicilere geçmeyi başarabilmiş.

Dizinin kötü karakterleri ise, Türk dizilerinde oldukça bol miktarda gördüğümüz argümanlar ile karşımıza çıkıyor.Sarp'ı kaybetmemek isteyen bir kadının neler yapacağına şahitlik ediyoruz.Güçlü bir babanın,planladığı hayatın dışına çıkan Sarp için uygun gördüğü cezalar ise tipik kötü hamleleri.

İyisi ve kötüsü ile dizi tamamen içimizden bir parça olmayı başardı.Çoğu insanın ezberlediğini düşünsem bile dizi Fox ekranlarında Salı günü izleyici ile buluşuyor.

Diziyi hiç izlememiş ya da bazı bölümlerini kaçıranlar için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.



Dizi fotoğraf kaynak sitesi:https://www.fox.com.tr/Kadin/bolum/67

9 Yorumlar

  1. Annemin sürekli izlediği dizi. İlk başlarını bende izlemiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anneniz zevkli biriymiş :) Umarım kalan bölümleri bir gün izlemek isterseniz.Yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil
  2. Kurgusunu beğendiğim dizilerden. umarım tadında bırakılır. Çünkü pek çok dizi uzadıkça senaristler konuyu uzatmak adına saçmalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reytinglerimiz iyi ve büyük paralar kazanıyoruz havasına kapılıp dediğiniz gibi sırf bölüm olsun diye bitmesi gereken hikayeyi uzatırlarsa bir kaç yıl içerisinde hayal kırıklığı yaratan dizilerden biri olur

      Sil
  3. Dizi izleyemiyorum. Sinema filmi olursa hayır demem. Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film kısmından hoşunuza gideceğini düşündüğüm bazı önerilerim var.İlerleyen günlerde bu öneriler artacaktır.Teşekkürler yorumunuz için

      Sil
  4. Umarım tekrar izlemek için bir fırsatın olur :) Şimdiden iyi seyirler

    YanıtlaSil
  5. Ablamın ara ara izlediği benimde fragmanlarına bakıp ''bu Bahar ne itici kadın'' dediğim film. Evet doğru okudunuz Bahar itici bir karekter. Onca cile cekip sakin kalmak normal değil. Saçma bence. bu aralar Ceyda'ya bakıyorum. Kimse garibime derdin ne demiyor, yazıktır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı bir yerden bakmıssınız :) Görüşleriniz benim için çok değerli çok teşekkür ederim :)

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski