Evet bu serinin son bölümüne geldik.Savaş konulu filmler yakın dönemi ve uzak dönemi bize en net şekilde anlatan yapımlardır.Savaşın son çözüm olması gerektiğini filmleri izlerken anlamalıyız.Bu dünya üzerinde ölen milyonlarca insanın eline bir kere bile silah almadığı gerçeğini unutmamak gerek.Listemizin sonunda bu kategorinin en beğenilenleri ele alacağım.

soysuzlar çetesi

1.SOYSUZLAR ÇETESİ - INGLOURIOUS BASTERDS

IMDb Puanı:8.3

2 saat 33 dakika süren bir festival.Her dakikasında keyif alacağınız yakın dönemin en iyi filmlerinden biri.Dokunulması en zor adam ''Adolf Hitler''e suikast girişiminde bulunmayı konu alan film,bu listenin de zirve yapımlarından biri.Başrol yine Brad Pitt.


das boot

2.MUKADES VAZİFE - DAS BOOT

IMDb Puanı:8.4

Gerekli popülerliğe ulaşmamasının tek nedeni,filmin süresinin 5 saate yakın olması.Bu kadar uzun bir film genelde insanlar tarafından tercih edilmese bile bir gün vaktiniz olursa izlemeniz gereken filmlerden biri.Bu listede adı anılması gereken bir yapım.


the pianist


3.PİYANİST -  THE PIANIST

IMDb Puanı:8.5

Çoğunuzun izlediğini tahmin ettiğim film ''Piyanist''Wladyslaw Szpilman'ın hayat öyküsünü ele alan muhteşem bir yapım.Fazla detaylara girmeye bile gerek duymadığım sadece izlemiş olsanız bile tekrar göz atabileceğiniz filmlerden biri.


hayat güzeldir

4.HAYAT GÜZELDİR - LIFE IS BEATIFUL

IMDb Puanı:8.6

Önereceğin film var mı ? En iyi filmler gibi listelerinde tartışmasız olarak bulanan filme geldi sıra.
Filmin giriş bölümünde savaşın etkisini sonuç bölümünde ise dramı bize gösteren film.En İyi Erkek Oyuncu ödülünün de sahip film klasikler arasında görülüyor.

er ryanı kurtarmak

5.ER RYAN'I KURTARMAK - SAVING PRIVATE RYAN

IMDb Puanı:8.6

Paraşüt timinde görev alan James Ryan'ı kurtarabilmek adına verilen muhteşem bir çaba.Filmin her saniyesinden keyif alacağınız ve tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olarak gösterilen yapımın başrollerinde Tom Hanks,Tom Sizemore gibi isimler varken.Yan karakter olarak adlandırılan isimler ise Vin Diesel ve Matt Damon.

schindlerin listesi


6.SCHİNDLER'İN LİSTESİ - SCHINDLER'S LIST

IMDb Puanı:8.9

Şu görüşe kısmen katılıyorum.Özellikle Yahudi lobisinin, Nazi güçleri tarafından kıyıma uğrayan
ve günümüze kadar etkisi devam eden soykırım konulu filmler ön planda tutuluyor.Reklam ve tanıtımları daha güçlü yapılmasına.Ama lobiden bağımsız sadece film performanslarına bakarsak bu film ve listede bu konuda filmleri görmezden gelmek sinemaya ihanet olur sanırım.


Evet bu serimizin de sonuna geldik.Zevkler ve renklerin tartışılmayacağını unutmayarak göze çarpan,
izlemeye değer ve konu başlığını düşününce aklımıza gelen başlıca filmleri sıralamaya gayret ettim.
Çoğunu izlediğimiz,izlemesek bile adına ya da fragmanlarına denk geldiğimiz bu filmler her dönem izlenmeye aday kalitede olduğunu çoktan ispatladı.

Başka listelerde görüşmek üzere.




Fotoğraf Kaynak Sitesi:https://www.imdb.com

6 Yorumlar

  1. bunların arasında das boot ve life is beautiful sefiyom :) ben de sana nefis bir savaş filmi söleyim izlersin belkii. ecel köprüsü (the bridge at remagen) :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim en yakın zamanda izleyeceğime emin olabilirsin

    YanıtlaSil
  3. Tarihi savaş filmlerinin hastasıyız. Usanmadan bıkmadan tekrar tekrar izleyebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel ve anlamlı bir tarza ilgi duyuyorsunuz.Teşekkür ederim bunu paylaştığın için

      Sil
  4. Merhabalar.
    Savaş filmleri, hele de İkinci Dünya savaşı filmleri benim en çok sevdiğim film kategorisidir. Hayatımda ilk defa "En Uzun Gün" Normandiya çıkarmasını anlatan bu filmi, 1971 yılında Almanya'da siyah beyaz televizyonda izlemiştim. Aklımda kalan en can alıcı olay ise "tek çıt" ve çift çıt" sahnesidir.
    Savaş filmlerini defalarca izlerim. Her bir savaş filmini en az on kez seyretmişimdir.
    Güzel bir paylaşım olmuş. Emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve muhabbetle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça hoş ve detaylı bir yorumunuz daha size gerçekten şükranlarımı sunuyorum.Sizi gibi insan sayısının fazlalaşması dileklerimle.

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski