İlk bölümünü yayınladığım serinin 2.bölümü ile devam ediyoruz.Giderek daha fazla izlenen ve beğenilen filmlere doğru ilerleyelim.Hem IMDb puanı hem seyirci görüşlerinin en fazla olduğu 6 filme daha göz atalım.


1.FURY

IMDb Puanı:7.6

IMDb puanının bana göre oldukça üstünde bir film.Bu puanların belirlenmesinde çok farklı metotlar olsa bile bu puandan daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorum.Filmin görselleri ve oyuncu kadrosu yine zirvede olduğu filmlerden biri olan Fury,2014 yılında gösterime girdi.Savaşın daha duygusal noktalarını ele alan film,şiddetle tavsiye edilir.


2.GÜNEŞ İMPARATORLUĞU - EMPIRE OF THE SUN

IMDb Puanı:7.8

Bir çok insana göre tarihin en kült filmlerinden biri.Puan ortalaması sizi aldatmasın.Oldukça mükemmel bir konuya değinen film J.G Ballard'ın romanından sinemaya aktarıldı.Savaş öncesi huzurlu ve ortalamanın çok üstünde bir yaşam kalitesine sahip olan bir ailenin,savaş ve sonrası döneminde etkilenen hayatını ele alıyor.


3.BÜYÜK FİRAR - THE GREAT ESCAPE

IMDb Puanı:8.2

Biraz geçmişe gitmenin bir zararı olmaz dimi ? Özellikle geçmişte bizi bekleyen böyle mükemmel bir film var ise.Nazi kamplarından birinden kaçmak için planlar yapan bir grup arkadaşın hikayesini anlatan film,1963 yılında sinemaya aktarıldı.Hem tarihi alanda hem genel alanda tarihin en iyi 250 filmi arasında gösterilen film bu listede de yerini almasaydı ayıp olurdu.


4.KWAİ KÖPRÜSÜ - THE BRIGDE ON THE RIVER KWAİ

IMDb Puanı:8.2

Hazır geçmişe doğru gitmişken hemen dönmeyelim dimi.Bir önceki filmden bile eski olarak 1957 yılında gösterime giren ''Kwai Köprüsü'' sinema tarihinin en efsane yapımlarından biri oldu.Film
çıktığı dönem ve günümüzde itibariyle alanında öncü film olarak görülmesinin yanında,çıktığı yıl en iyi film ödülünü de almaya başarmış.


5.IWO JİMA'DAN MEKTUPLAR - LETTERS FROM IWO JIMA

IMDb Puanı:7.9

Clint Eastwood'un sadece oyuncu değilim aynı zamanda oldukça mükemmel bir yönetmenim dediği filme geldi sıra.2.Dünya Savaşının savaş alanlarından biri olan Iwo Jima'nın öyküsünü anlatan film 2006 yılında izleyici ile buluştu.



6.ÇÖKÜŞ - DER UNTERGANG

IMDb Puanı: 8.3

Alman sinemasının,dünyaya armağan ettiği en iyi filmlerden biri.2.Dünya Savaşının kahramanı olmak üzereyken yaptığı hatalarla dünyayı başka bir noktaya getiren Adolf Hitler'in son günlerini en detaylı anlatan film.Defalarca izlendiğinde başka yönü ortaya çıkan film bu listenin de olmazsa olmazı olacak kalitede.



Bu bölümün de sonuna geldik.Son bölümde savaş konuları filmlerin en beğenilen filmlerini ele alacağım.Son bölümde görüşmek üzere.




Fotoğraf Kaynak Sitesi:https://www.imdb.com/

2 Yorumlar

  1. Merhabalar.
    Bu bölümde de seyrettiğim ve seyretmediğim filmler var. En kısa zamanda seyretmedğim filmleri izlemek için gerekli araştırmaları yapacağım. Benim için çok güzel ve yararlı bir paylaşım olmuş. Bu bloglar öyle kolaylığına paylaşılmıyor. Bu filmleri yeniden araştırmak, sahne fotoğraflarını elde etmek, özetini çıkarmak ve blogda paylaşmak üzere yayınlamak, bunlar zaman, sabır ve ilgi isteyen araştırmalardır.
    Bu güzel ve yararlı paylaşım için emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar diler, teşekkürlerimi sunarım.
    Selam ve muhabbetle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkürlerimi sunuyorum size.İlgi alanınıza uyumlu bir konu başlığı açtığım için mutluluk duydum.İyi seyirler ve ince noktalara değinerek verdiğiniz mesajlar için de ayrıca şükranlarımı sunuyorum.

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski