Savaş filmi hayranlarının oldukça hoşuna gidecek bir seri ile karşınızdayım.Tarihin gördüğü en kanlı,
kitlesel olarak en fazla insanın etkilendiği 2.Dünya Savaşı dönemlerinde geçen en iyi filmleri bir araya getirmeye çalışacağım.Uzun uzun yüzlerce film listeleri yerine daha anlaşılır ve okunması daha keyifli mini serilerle 18 filmi size sunacağım.Hazırsanız ilk bölüm ile başlayalım.



müttefik
1.MÜTTEFİK - ALLİED

IMDb Puanı:7.1

Hemen hemen hiç bir kötü projede yer almayan ünlü oyuncu Brad Pitt'in izlemeye değer bir filmi daha.Film konu itibariyle 2.Dünya Savaşında görev almış daha sonra sosyal hayatlarına dönüşlerinde,
ihanetin ve gergin bir hikayenin parçası olan iki casusu ele alıyor.Filmin kalan başrolleri ise Marion Cotillard ve Jared Harris.Film 2016 yılında gösterime girdi.

tora tora tora
2.TORA! TORA! TORA!

IMDb Puanı:7.5

Amerika-Japon ortaklığı ile ortaya çıkan mükemmel bir yapım.2.Dünya Savaşının sembollerinden biri olan 'Pearl Harbor'' baskınını ele alan film, olayları iki cephenin gözünden en doğru şekilde aktaran filmlerden biri.1970 yılında vizyona giren görsel efekt ödülünde oscar ödülü de kazanmayı başarmıştır.

ince kırmızı hat

3.İNCE KIRMIZI HAT - THE THIN RED LINE

IMDb Puanı:7.6

Jin Caviezel,Sean Penn ve Nick Nolte'den mükemmel bir gösteri.Bu ekibin yan yana geldiği ender projelerden biri olan ''İnce Kırmızı Hat'' filmi 1998 yılında çıktığında oldukça büyük bir hayranlıkla izlenmişti.2.Dünya Savaşı'nda görev alan küçük bir grup askerlerin yaşadıklarını ustaca anlatan film.7 dalda oscar adayı gösterilip,Altın Ayı ödülünün sahibi oldu.


stalingrad

4.STALİNGRAD

IMDb Puanı:7.5

2.Dünya Savaşı'nın en kötü tarafı olan masum insanların ölümünü oldukça etkili bir şekilde anlatan Alman yapımı film var sırada.Özellikle savaşın soğuk ve acımasız yönü olan doğu bloğunda yaşanan olayları ele alan film,geçtiğimiz yıllarda yenilenerek yine gösterime girdi.İlk çıkış yılı 1993 olan film,
Alman sinema sektörünün en iyi savaş filmi olarak gösteriliyor.


kapıdaki düşman

5.KAPIDAKİ DÜŞMAN-ENEMY AT THE GATES

IMDb Puanı:7.6

Savaş filmi meraklıların sık sık ismine denk geldiğini düşündüğüm 2001 yapımı filme geldi sıra.
Jude Law ve Ed Harris'in başrollerinde olduğu filmin konusu;birbirine üstünlük kurmak için yanıp tutuşan iki keskin nişancının hikayesini anlatıyor.Hiç izlemeyenlerin var ise mutlaka tavsiye izleyin.


6.EN UZUN GÜN- THE LONGEST DAY

IMDb Puanı:7.8

2.Dünya Savaşı'nın seyrini değiştiren, meşhur Normandiya Çıkarmasını detaylı şekilde ele alan filme geldi sıra.Savaşın en masum taraftarları olan sivillerin bu çıkarma sırasında yaşadıkları acıyı ele alan film,1962 yılında izleyici ile buluştu.Oyuncu kadrosunda ise Sean Connery,John Wayne,Henry Fonda
ve Richard Burton gibi dev isimleri barındıran film, izlenmeyi sonuna kadar hak ediyor.


İlk bölümün sonuna geliyoruz.Diğer bölümleri fazla boşluk bırakmadan yayınlayacağım.İyi Seyirler.





Fotoğraf Kaynakları:https://www.imdb.com/





4 Yorumlar

  1. Tavsiyeler için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Ben teşekkür ederim.Umarım işinize yarayacak bilgiler verebilirim

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Son bölümde yer alan filmleri inceledikten sonra, benim için birinci ve ikinci bölümleri de görmek vacip oldu. Çünkü ben bir İkinci Dünya savaşı hayranıyım. Bu serideki filmlerden Müttefik ve İnce Kırmızı Hat filmlerini hiç izlemedim. İnşAllah en kısa zamanda bu iki filmi de izlerim.
    Bu güzel ve yararlı paylaşımlarınız için emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar diliyorum.
    Selam ve muhabbetle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden iyi seyirler,sizin için ek bir bilgi verebildiysem ne mutlu.Kendinize İyi Bakın.

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski