Dahilik ve delilik arasında kalan o ince çizginin dahi tarafına geçmeyi başarmış bazı isimlerin,ufkunu açan,hayatına yön veren,neden denemesi gerektiğini anlamasını sağlayan başucu kitapları olarak nitelendirebileceğimiz ve mutlaka okumamız gereken kitaplara göz atalım.Kim bilir belki de aradığın şey o kitabın sayfalarından birinde saklıdır ?


kitap önerileri

Steve Jobs ile başlayalım.Hepimizin bildiği,teknoloji dünyasının şu anki gelişimine sebep olan isimlerin en tepesinde olan bu adamı harekete geçiren kitaplar neler ?

İlk olarak önerdiği kitap ''Zen Mind,Başlangıç Zihindir'' kitabı.Meditasyona merak saran ve bu işin olmazsa olmazı psikolojiyi sağlam tutmak için ders aldığı hocasının yazdığı bu kitabı herkese önermeyi ihmal etmiyor.

Diğer önerdiği kitaplar ise;Kral Lear,Bir Yogi'nin Otobiyografisi,Moby Dick ve bir şiir kitabı yazarı olan Dylan Thomas'ın eserleri.



kitap önerileri

Hem dahiliği hem deliliği aynı anda barındabilmek sanırım dünyadaki en zor işlerden olsa gerek.
Günümüz dünyasının en çılgın fikirlerinin sahibi Elon Musk'ın bu çılgınlığa ulaşabilmek için hangi kitapları okuduğuna bakalım.

Mutlaka okuyun dediği kitaplar listesinde zirvede yer alan kitap,''Şüphe Tüccarları''.Naomi Oreskes ve Eric Conway'ın ele aldığı kitap onu en etkileyen kitaplardan biriymiş.

Listenizde olsun dediği diğer kitaplar ise;Otostopçunun Galaksi Rehberi,Benjamin Franklin,Sıfırdan Bire ve Ay Zalim Bir Sevgilidir.


kitap önerileri

Gelelim artık Facebook kullanan mı kaldı diye sorduğumuz ama aslında 2 milyar insanın aktif olduğu sosyal ağın yaratıcısına.Okuduğu ve etkilendiği kitaplar sorusuna Mark'ın cevabı şöyle...

Bağışıklık,Bilimsel Devrimlerin Yapısı,Genom ve Sonsuzluğun Başlangıcı.Sosyal medyanın dahi çocuğunun hayatına yön veren kitaplar bunlar.

Ama illa bir kitap arıyorsanız;''Yoksulların Portföyleri'' kitabını öneriyor.


kitap önerileri

Ben olmasaydım hala internet kavramının detaylarıyla uğraşırdınız diyen,günümüzün en büyük dahi sıfatının sahiplerinden birine.Bilgisayar devrimiyle dünyamıza yön veren isime bakalım hangi kitap yön vermiş.

Uzun uzun kitap listesi yapmak yerine onu en çok etkileyen eserin adını vermiş.Verdiği  kitabın ismi ise J.D Salinger'in kaleme aldığı ''Çavdar Tarlasında Çocuklar'' romanı.



Son olarak Amazon'un kurucusu ve dünyanın şu an en zengin adamı konumundaki ''Jeff Bezos''a göz atalım.İlerleyen günlerde İLHAM AL bölümümde detaylı olarak anlatacağım isimin önerisi ise...

Kazuo Ishıguro tarafından kaleme alınan ''Günden Kalanlar'' kitabı.


Çoğunuzun kitap okumayı sevdiğini,bazılarınızın ise bunu sürekli ertelediğini düşünüyorum.Çoğu zaman ikinci plana attığımız kitap okuma alışkanlığımızı,ikinci plana atmayan insanların başardıkları şeyleri düşününce aslında hata yaptığımızı fark ediyoruz.Umarım size iyi gelecek kitapları bulup daha fazla ertelemeden okumaya koyuluyorsunuz.

Sağlıcakla kalın.

Yorum Bırakmak İster Misin ?

Daha yeni Daha eski