Günümüzde bol miktarda işlenen konulardan biri olan ''Gençlik Dizileri'' her dönem ilgi çekmeyi başardı.Genç bir nüfusa sahip ülkemizde ,yakışıklı erkek başrol ve güzel kadın başrol ile halkımızın dikkatini çekmeyi başaran bu dizilerin hepsini ele almak imkansız.

Benim ele alacağım konu, bu başlığın temel taşlarını oluşturduğunu düşündüğüm 5 adet gençlik dizisini sizlere hatırlatmak.Hepsi ekranlarımızda oldukça uzun süre kalmayı
başarabilmiş bu diziler, günümüz dizi sektörünün de gelişmesine olumlu katkı sağladı.

ÇILGIN BEDİŞ


1996 yılına girdiğimizde o döneme kadar görmediğimiz bir dizi bizi bekliyordu.O kadar renkli ve eğlenceli geldi ki halkımız için hemen hemen herkesin dizi hakkında bir yorumu bulunuyordu.Çoğu ünlü oyuncunun da ekranlarla ilk tanıştığı dizi olan ''Çılgın Bediş'' gençlik dizilerinin atası olarak bu listede yer almaya hak kazanıyor.

 Ekranlarımızda 5 yıl kalan dizi,Gırgır dergisi için hazırlanan bir çizgi dizi olarak ortaya çıktı.Başrol olan Bediş (Yonca Evcimik )'in,aşık olduğu Oktay için verdiği eğlenceli mücadele,oldukça gerçekçi bir kız grubu,yozlaşmamış ve aksiyonu bol aile yapıları ile tepeden tırnağa bu toprakların en samimi dizilerinden biri olmayı başardı.

KOÇUM BENİM



Trt'nin bu topraklara armağan ettiği en güzel gençlik dizilerden ''Koçum Benim''de bu listede olmayı kesinlikle hak eden yapımlardan biri.

Usta oyuncu Tarık Akan'ın en olgun yaşlarına denk gelen bu dizi 90'lu yıllarda çocuk olan herkesin ekran başına geçmesine sebep olacak kadar iyi bir uyarlamaydı.Amerika'da oldukça ses getiren ''Beyaz Gölge'' dizisinden,ülkemize uyarlanan ve oldukça iyi bir oyuncu kadrosu ile aslını mükemmel koruyan dizi ''Gençlik Dizisi'' sektörümüzün temel taşlarından biri olmayı başardı.

Dizinin oyuncu kadrosunda ileride oldukça aşina olacağımız Engin Altan Düzyatan,Nehir Erdoğan, Yasemin Ergene,Ozan Güven ve Yunus Günce'de yer aldı.

KAMPÜSİSTAN



Lise yıllarından sıyrılıp bir nesle üniversiteye gittiğinde yaşayabileceği en güzel ortamları tanıtan dizi olan ''Kampüsistan'' da bu listede olmazsa olmazdı.

Çoğu insanın üniversiteye gitme arzusunu üst düzeye çıkaran bu dizi,kurabileceğiniz en güzel arkadaşlıkları,ilk kez gittiğiniz ortamda nasıl ilerlemeniz gerektiğini,aşkı,özlemi ve eğitim hayatının nasıl yaşanması gerektiğini bizlere gösteren oldukça doğru projelerden biri oldu.

Oyuncu kadrosunda ise Kaan Urgancıoğlu,Engin Hepileri ve Tuğçe Kazaz gibi ilerleyen dönemde ekranlarda sık sık göreceğimiz isimler yer aldı.

LİSE DEFTERİ


Lise yıllarını belki de en derinlemesine ele alan,farklı insan tiplerini bir araya getirip oldukça gerçekçi bir hikaye ortaya çıkaran dizi ''Lise Defteri''de bu listede yerini alıyor.

Lise yıllarında ortaya çıkan kendini ön plana atma sevdası,dikkat çeken çocuk olma hevesi bu dizide oldukça net şekilde ele alınmıştı.Okula yeni gelen çocuğun dikkatleri üzerine çekmesi sonucu başlayan derin rekabet, her bölümde oldukça öğretici bir konuyu ele alarak, uzun yıllar ekranlarda yer alan en iyi gençlik dizisi olmayı başardı.

Arda Kural,Sarp Levendoğlu,Ece Erken ve Emre Altuğ gibi isimleri ekranlarda görmeye başladığımız bu muhteşem dizi, günümüz gençlik dizilerinin bile ulaşamadığı bir seviyeyle hafızalarımızda yerini almaya devam ediyor.

HAYAT BİLGİSİ



Listemizin son dizisi ise yine bu konu başlığının klasiklerinden biri olan ''Hayat Bilgisi''.

İçinde bol miktarda taşlamaya sahip diziyi,sadece gençlik işi dizilerden biri olarak nitelendirmek oldukça hatalı olur.Öyle ki çarpıklaşmış düzeni yıllarca ekranlarda bizlere gösteren,velilerin ve öğrenci gruplarının olaylar karşısında nasıl davranması gerektiğini bizlere sunan en değerli yapımlardan biri.

Usta oyuncumuz Perran Kutman'ın ''Hoca camide'' sözünün ne anlama geldiğini yıllar sonra net olarak anladığımız dizi ,doğru bir eğitimcinin nasıl olmasını gerektiğini yıllarca bu ülkeye sunmayı başardı.




Bu listenin sonuna geldik.Hangi diziyi izlerken zevk aldığınızı ya da bu listede bu da olsaydı 
iyi olurdu dediğiniz dizileri yorum kısmına yazmayı ihmal etmeyin lütfen.Sağlıcakla Kalın.

Dizilerin fotoğrafları https://www.imdb.com sitesinden alınmıştır.

8 Yorumlar

  1. hayat bilgisi ilk başta çok güzeldi sonradan baya bozmuştu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerekli yerde final yapamadığı için bence.İlk sezonlar oldukça güzeldi.Fikrinize katılıyorum.Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Hepsinide izledim harika bir nostalji oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülümsemenize sebep olduysa çok mutlu oldum :)

      Sil
  3. İçlerinden Çılgın Bediş deli gibi izlerdim ki oğluma da önerdim. O da tüm bölümlerini izledi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel seçim :) Çocuklar için de oldukça doğru bir proje :)

      Sil
  4. Hepsi yayınlandığı dönemde ses getirmiş diziler. Baştan sona hatırlıyorum diyemem ama hepsini izlemişliğim var :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen en azından her diziden aklımda birden fazla sahne canlanıyor isimleri görünce.Bu da hafızalarımızda yer ettiğinin ispatı :)

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski