Önce bi bakarım ve beni saracak olursa tüm sezonlarını oturup izlerim diyenlere yönelik köşemin bu bölümdeki konuğu ''Six Feet Under'' dizisi.

2001-2005 yılları arasında yayınlanan ve günümüzde fazla popülerliğini koruyamamış dizilerden biri olan ''Six Feet Under'' dizisine detaylı bakalım.

Konusu itibariyle denk gelemeyeceğiz bir noktadan başlayan dizi,cenaze evi işleten ''Fisher'' ailesini merkezine alıyor.İlk başlarda fazla boğucu ve ağır bir anlatıma sahip gelebilir.

Dizinin hemen hemen her bölümünde ilk sahneler bir ölümle başlıyor ve o insanın nasıl öldüğünü,
neler yaşadığını ve cenaze evine gelişinden sonraki anlarını ilerleyen dakikalarda bizlere sunuyor.

Dünyanın en zor mesleklerinden biri olan ''Cenaze Evi'' işletmeciliği,tüm ailenin bu işin bir tarafından tutuyor olmasından dolayı psikolojik yönden oldukça yıpratıcı olmaya başlıyor.

Ahlak kavramını yıkmak ile yıkmamak arasında kalan ''Fisher'' ailesi, din,depresyon,cinsel arzular gibi sert ve net duygularla bazen baş başa kalır.

Final bölümü ile tüm zamanların en iyi dizi finallerinden birine imza atan dizinin yaratıcısı ise oldukça ünlü olan ''Amerikan Beauty'' filmi ile oscar ödülü kazanan ''Alan Ball''

Yaş sınırı olarak +16 üzerinde olduğunu düşündüğüm dizi,espri tarzı olarak oldukça sert bir kara mizah da barındırdığını eklemek istiyorum.

Chernobly dizisi ile büyük bir popülerliğe ulaşan ''HBO'' kanalının en iyi projelerinden biri olarak adlandırılan dizi,Altın Küre'nin de sahibi olmayı başardı.

Dizi 63 bölüm ve büyük final olarak adlandırılan 1 Temmuz 2007 tarihli bölümü ile ekranlara veda etti.Yeni bir dizi arayanlar için oldukça iyi bir öneri olabilir.

Şimdiden İyi Seyirler Diliyorum.




2 Yorumlar

  1. çok eski bir dizidir başta çok eğlenceliydi sonradan sıkılmıştım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüşünüz için teşekkürlerimi sunuyorum.

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski