Belgesel kavramı, ne yazık ki ülkemizde bir çok kez geyik malzemesi olarak ağızlarda dolaşır.

Aslında hayvanların yaşamlarının yanı sıra gerçekten izlediğinizde hayatınızın bundan sonraki günlerinde size rehber olacak bilgileri barındıran efsane sayılabilecek belgeseller bulunmakta.

Belgesel kavramına yeterince zaman ayıran insanların aylar hatta yıllar öncesinden izlediği bu ufkunuzu açacak belgesellerden 15 tanesini her gün birer bölüm olarak sizlere sunmayı planlıyorum.

Hangi dönemde izlerseniz izleyin işine yarayacak belgesellerden ilk olarak ele alacağım ''Morgan Freeman ile İnancın Hikayesi'' olacak.

Kendi açımdan söylemek gerekirse dünyanın en iyi oyuncusu olarak gördüğüm ''Morgan Freeman''ın araştırıcı konumunda olduğu belgesel,ölmeden önce izlenmesi gerekenler kıvamında bir yapım.

Belgeselin içeriğine gelirsek eğer;her bölümde farklı inançlara sahip bölgelere gidip,orada yaşayan insanların ya da daha önce yaşamış olan medeniyetlerin bu inancı seçmesindeki etkenler inceleniyor.

İnsanoğlunun dine bakışı,yıllardır süre gelen yaradılış kavramı,kötülüğün merkezi sayılabilecek günahların çıkış noktaları gibi özel ve derin konuları ele alan belgesel,Morgan Freeman'ın ustaca anlatımı ile heyecanla izlenebiliyor.

Özel yerler,kutsal yerler ve rahat rahat herkesin ziyaret edemeyeceği mekanları da tanıtan belgeselin 2 sezonluk toplam 18 bölümü mevcut.

Bu harika belgeseli National Geographic kanalından izleyebilirsiniz.

Bir aksilik olmazsa ''Her Gün Yeni Bir Belgesel'' ile karşınızda olacağım.

Sağlıcakla Kalın.

 

2 Yorumlar

  1. Bir çok bilgiyi belgesel izleyerek edindim...
    Herkese tavsiye ederim
    Belgesel önerileri için editöre teşekkür ederiz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski