İzlemekten ve bunu yazıya dökmekten oldukça keyif aldığım belgesel kuşağı serimin bu bölümdeki konuğu ''Kirli Para''

Bir kağıt parçasının dünyanın uğruna en çok mücadele verilen,uğruna insanların öldürüldüğü,devlet ve milletlerin yok edildiği hatta ailelerin parçalanmasına gidecek bir unsur haline geleceğini asırlar öncesinde söyleseydiniz bunun bir karşılığı olmayacaktı.Ama maalesef yaşadığımız dünyanın en önemli unsurlarından biri haline getirildi.Konuyu Lidyalılara kadar götürmek gerek ama o kadar derin bir sorgulama için uygun bir an değil.

Büyük gökdelenler,dünyanın en bilindik markaları,borsa içi oyunlar ve milyar dolarların saniyeler içinde döndüğü bu olağanüstü alanın altında yatan gerçekleri inceleyen bir belgesel ''Kirli Para''

Adını yıllardır çok iyi bildiğiniz dünyaca ünlü kuruluşların aslında ne kadar hırs dolu olduklarını,asla yetinmediklerini ve kazanmak için her yolun mübah olduğunu ispatlayan bu belgesel,izledikten sonra dünyaya bakış açınızı değiştirmeye sağlayacak.

Büyük patronlar ve onların büyük bir patron olması için,bir kaç mevki yükselebilmek için işçi sınıfı denen topluluğun içinden seçilen insanların hayatlarını da yakından inceleyen belgesel,insanoğlunun ulaşabileceği en uç noktaları bize gösteriyor.

Belgeselin bize anlattığı ana konu ise ''Para kazanmak için ne kadar ileri gidebilirsiniz ? ''

Herkesin mutlaka izlemesi gereken ''Kirli Para'' belgeseli,her bölümde başka kuruluş ve farklı insan toplulukları ile Netflix üzerinden izlenebiliyor. Netflix üzerinde oldukça gereksiz dizilere vakit ayırmak yerine hayatınıza daha fazla anlam katacağına inandığım bu belgeseli sizlere şiddetle öneriyorum.

4 Yorumlar

  1. Ne lidayalıların ne de Napolyonun sucu.....
    Harika bir belgesele benziyor
    öneri için teşekürler

    YanıtlaSil
  2. Belgesel gerçekten dikkatimi çekti. Netflix hesabım yok ama internette bulursam mutlaka bakacağım. Öneri için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternet üzerinden bulabileceğinizi düşünüyorum.Pişman olacağını düşünmüyorum,şimdiden iyi seyirler diliyorum.

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski