Seçtiğim tarihte piyasaya girmiş en iyi 10 filmi sizlere tanıttığım '1 Yıl 10 Film' serimde bu sefer 2003 yılına gideceğiz. Milenyum çağının getirdiği teknolojik güçle daha büyük yapımların sinema salonlarını süslemeye başladığı 2003 yılının öne çıkan 10 filmini sizlere iki bölümde sunacağım.

Şimdiden İyi Okumalar Diliyorum.

ZAMAN TÜKENİYOR

Tam bir insan psikolojinin değişkenliği anlatan filmlere örnek yapımlardan biri ''Zaman Tükeniyor''.
İnandığı her şeyin yalan olduğu ortaya çıktığında ne yapardınız ? Başarılı,saygı gören ve işine aşık bir polis şefinin karşısına çıkan son cinayet onun ve etrafındaki tüm insanların hayatlarını derinden etkileyecek.

Yönetmen - Carl Franklin

Oyuncular - Denzel Washington, Dean Cain, John Billingsley, Robert Baker, Alex Carter



KILL BILL - VOLUME 1

2003 yılında dünya çapından ses getirmeyi başaran bir diğer film ise ''Kill Bill'' serisinin ilk filmi olan Volume 1.

İnanılmaz yetenekleri olan bir kadının,ölüm çetesi denen bir grubun içinde uzun süre yer alması ile başlayan hikaye,büyük suikastlerle devam etmektedir. Kill tarafından yönetilen bu ölüm grubunun içinde ''Kara Mamba'' takma adına sahip biri gruptan ayrılır.Bunun için haklı sebepleri vardır ve intikam almak için planlar yapmaya başlar.

Yönetmen - Quentin Tarantino

Oyuncular - Uma Thurman, Lucy Liu, Daryl Hannah, Vivica A. Fox, Sonny Chiba



İHTİYAR DELİKANLI

Şimdi rotamızı Uzak Doğu'ya çevirelim.Uzak Doğu sinemasının yükselişinin en önemli temsilcisi olarak görülen filmlerden biri ''İhtiyar Delikanlı''da 2003 yılına damga vurmayı başardı.

Hiç bir sebep ya da açıklama yok iken bir adamı kollarından tutup tam 15 yıl boyunca hücrede tutulması ile başlayan film,bir gün eline bir telefon ve lüks bir hayat için gerekli şeyler verilip özgür bırakılır.Ama bu onun kaybolan 15 yılının intikamını almak için hafızasını oldukça zorlayacaktır.

Yönetmen - Chan-wook Park

Oyuncular - Min-sik Choi, Ji-tae Yu, Hye-jeong Kang



KAYIP BALIK NEMO

Animasyon filmlerinin amiral gemilerinden biri ''Kayıp Balık Nemo'' da kendine bu listede haklı bir şekilde yer buluyor.

Sonsuz bir dünya olan su altı dünyasının gizemli dünyasını bize Nemo'nun gözünden anlatan bu başarılı animasyon filmi,2003 yılında izleyenlerin sinema salonlarına akın etmesini sağlamıştı.




KARAYİP KORSANLARI - SİYAH İNCİNİN LANETİ 

Muhteşem bir seriye dönüşen ve milyonlarca yeni hayran kazanan ''Karayip Korsanları''nın ilk filmi Siyah İncinin Laneti ile ilk bölümün sonuna geliyorum.

Elizabeth'in oldukça güçlü bir korsan olan Barbossa tarafından kaçırılması ile olaylar başlar.Bu kızı kurtarma görevi ise oldukça iyi niyetli ve her sahnesinde bizi gülümseten Jack Sparrow'a düşecektir.

Yönetmen - Gore Verbinski

Oyuncular - Johnny Depp, Geoffrey Rush, Keira Knightley,Orlando Bloom





2 Yorumlar

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski