Hak ettiği ilgiyi göremeyen Türk filmleri listemin final bölümüne geldik.Çoğumuzun hoşunuza gidecek,keşke daha önce izleseydim diyebileceğimiz filmleri sizlere bu bölümde sunmaya çalıştım.

Hemen hemen her türlü izleme alışkanlığa sahip insanları düşünerek hazırladığım bu listede bakalım son olarak hangi filmler var...

GİTMEK - BENİM MARLON VE BRANDOM


Gitmek

Filmin adında bile ilgi çekicilik olmasına rağmen ne yazık ki halkımızın ıskaladığı filmlerden biri olarak bu listede yerini aldı.

Komşu ülkelerimizden biri olan Irak'ta işgal günlerinden önce başlayan bir aşk hikayesi.Bir kadının eğer gerçekten aşık olursa bu hayatta neler yapabileceğini ispatlayan en güzel örneklerinden biri.

Amerika'nın Irak'ı işgalinden sonra iletişimi kopan iki sevgilinin birlikte olabilmek adına verdiği amansız mücadele oldukça hoşunuza gidecek.

Başroller Ayça Damgacı ve Hama Ali Khan

GİŞE MEMURU


Gişe Memuru

Türk sinemasının belki de en durağan filmleri listesinin en tepesinde olan film de hak ettiği ilgiyi göremeyen filmlerden biri oldu.

Hayatı boyunca disiplinli yaşamı ve oldukça olağan bir hayatı olan Kenan'ın, psikolojinin alt üst olması kaçınılmaz hale gelir.İnsanlarla iç içe olduğu bir gişeden,bazen günlerce bir aracın bile geçmediği bir gişeye sürüldüğünde ise bir adamın iç dünyasının ne hale geldiğini gösteren bu film herkesin bir kere izlemesi gereken yapımlardan biri.

Yönetmenlik koltuğunda:Tolga Karaçelik,başrol oyuncu konumunda ise bana göre en iyi performansını sergileyen ''Serkan Ercan'' var.

PRENSESİN UYKUSU


Prensesin Uykusu


2000'li yılların sinemamızda en bilinen yönetmenlerinden olan ''Çağan Irmak''ın kuşkusuz en az ilgi gören filmi de bu listede olmayı hak edenlerden biri.

Filmin çekildiği dönemde bugünkü popülaritesine ulaşamayan Şevket Çorumlu,Alican Yücesoy,Sevinç Erbulak ve Genco Erkal var.

Masal dünyasını ve dramayı ustaca harmanlayan yönetmen Çağan Irmak'ın bu filmi de izlemeniz gereken yapımlardan biri.

TEPENİN ARDI


Tepenin Ardı


Geldik listemizin sonuna.Türk sinemasının bolluk dönemlerine denk gelen,çok az kitlenin fark ettiği filmlerden sonuncusu ise ''Tepenin Ardı''.

İki zıt karaktere sahip kardeşin bir gün babalarının isteğiyle dedelerinin çiftliğinde kendilerini bulur.Oldukça sıradan başlayan günler gün geçtikçe gerilimi yüksek hale gelir.

Sahne seçimleri Hollywood'da Vahşi Batı filmlerini anımsatan bu film konusu gereği mutlaka herkesin izlemesi gereken filmlerden biri.

Başroller:Tamer Levent,Reha Özcan ve Mehmet Özgür.Yönetmen ise Emin Alper.

8 Yorumlar

  1. "Tepenin ardı" hariç diğer filmleri izlememişim.Listeme alıyorum...

    YanıtlaSil
  2. Gişe Memuru filmini çok severim. Hatta bir yolculuk sırasında filmin başrol oyuncusu olan Serkan Ercan'ı görmüştük. Fotoğraf çektirmek istediğimizde adını bilmediğimizi farederek Gişe Memuru diye seslenmiştik ve bu onun da çok hoşuna gitmişti :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir anı bizimle paylaştığımız için çok teşekkür ederim,gülümsettiniz :)

      Sil
  3. Gişe memurunu ilk fırsatta izliycim merak ettim :D

    YanıtlaSil
  4. ya çok güzel bir liste. bakacağım mutlaka kaydettim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim.İyi seyirler :) İzledikten sonra yorumlarınızı bekliyorum.

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski