İlk bölümde 4 filme değindiğim listemin ikinci bölümüyle tekrar karşınızdayım.Bir çok sebepten dolayı çok az kitlenin dikkatini çeken en iyi Türk filmlerinden 4 tanesini size sunmak istiyorum.

DOKUZ

Dokuz


Mahalle tarafından deli olarak görülen birinin,bir gün esrarengiz bir şekilde ölümünün ardından işler karışmaya başlar.

Ortada ne tanık ne de şüpheli vardır.Tüm mahalle katil olabilirdi ve bunu anlamanın tek yolu hepsini tek tek sorguya almaktan geçiyordu.

Bundan sonra mahallede yaşayan insanların tepkileri,sorgu odalarındaki davranışları ile insan psikolojinin derinlerine inen bu muhteşem film de hak ettiği değeri göremeyen filmlerden biri.

Başrollerini;Cezmi Baskın,Ali Poyrazoğlu,Serra Yılmaz ve Fikret Kuşkan'ın paylaştığı film izlemeye değer.

MUSTAFA HAKKINDA HER ŞEY

Mustafa Hakkında Her Şey


Adını çok duyduğumuz hatta oldukça hafızamızda kalan film ne yazık ki sinema gişelerinde ve toplumsal tepkilerde beklentilerin çok altında kalan filmlerden biri oldu.

Çağan Irmak'ın günümüz popülaritesine ulaşamadığı zamanlarda gösterime soktuğu film oldukça kaliteli bir konuyu ele alıyor.

Mutlu bir adam olan ''Mustafa''nın bir gün eşinin trafik kazasında kaybeder.Ama Mustafa'yı sadece eşinin ölümü değil kaza anında aynı araçta bulunan Fikret karakteri de yıkar.

Bu bilgiye ulaştıktan sonra tüm hayatını bu kaza anını ve Fikret'in varlığına adayan Mustafa'nın içsel dünyası izlemeye değer bir kalitede.

Başroller ise;Fikret Kuşkan,Nejat İşler ve Başak Köklükaya

UNUTULMAYANLAR

Unutulmayanlar


Sinema sektörümüzün en naif filmlerinden biri.Yeşilçam tadını günümüz sinema sektöründe yaşatmaya çalışan ve mücadelenin ne denli önemli olduğunu ispatlayan bir film de bu listede yer almayı hak ediyor.

Yeşilçam'a yıllarını veren ''Aziz''in sektörün kendisine acımasız davrandığı düşünüp doğduğu yere geri dönmeye karar vermesiyle başlar film.

Ne kadar uzağa giderse gitsin içinde sinema aşkı ölmeyen Aziz'in,hayatının projesi dediği bir filmi çekmek için İstanbul'a geri döner.

Filmde başrol oynatmak istediği isim ise bir zamanlar deli gibi sevdiği ama kötü yollara sürüklendiği için hiç affetmediği ''Leyla''dır.

Hak ettiği ilgiyi göremeyen filmlerden biri olan ''Unutulmayanlar''ın başrol kadrosu ise Altan Erkekli,Nevra Serezli ve Göksel Arsoy


KİRPİ

Kirpi


Güven Kıraç ve Mazhar Alanson'dan sinemamıza armağan edilmiş farklı bir komedi tadı olan film de ne yazık ki hak ettiği ilgiyi göremeyen filmlerden biri oldu.

Sulhi Dölek'in kaleme aldığı kitaptan esinlenerek yapılan ve aksiyonu,komedisi ve insan davranışlarını oldukça sürükleyici şekilde ele alan film,hepinizin vakit bulduğunda göz atması gereken filmlerden biri.

Reşat Kirpi ve Tahir'in amansız mücadelesi sizi hem gülümsetecek hem de güzel bir vakit geçirmenizi sağlayacak bir yapım


2.Bölümünde sonuna geldik.Yakın zamanda bu listenin final bölümüyle tekrar karşınızda olacağım.

Sağlıcakla Kalın.Keyifli Okumalar.


Fotoğraf Kaynak Sitesi:https://www.imdb.com/

6 Yorumlar

  1. Güzel bilgilendirmeyi teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir liste olmuş, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memnun kaldıysanız ne mutlu.Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. bunları hiç görmedim. güzel bir liste olmuş izlerim sonra inşallah. devamı gelebilir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 ya da 5 film daha tanıtacağım bu listenin final bölümünde umarım işinize yarayan filmler olur.Şimdiden iyi seyirler :)

      Sil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski