''Hollywood'' yeni girişimciler için oldukça zorlayıcı bir alan.Her ne kadar geniş bir ağ gibi görünse bile aslında 5-6 yapım şirketinin yönetiminde olan bir yer.Milyon dolarlık projeleri,bu film kesin tutar dediğimiz tüm işlerin arkasında bu belirli şirketler var.

Hollywood'un küresel çapta mali gücünü bir anda zirveye çıkaran girişim ise animasyon filmleri oldu.Sadece çocuklar için olmaktan çıkıp yetişkinlerinde izleyebileceği animasyon filmleri ile rakipsizliğini ilan ediyordu.

Animasyon tarihine bakarsak, başlangıcı oldukça ilginç ama dönemine göre fazla yaratıcı bir geçmişe sahip.Emile Cohl adındaki yaratıcı bir sanatçının elinden ilk animasyon kliplerini çıkacaktı.1907 yılında planladığı,büyük resimler çizmek ardından hepsinin fotoğrafını çekip bir akış içerisinde bunları hızlıca göstermek.

Planladığını hayata geçirdi ve tarihin ilk animasyon klibini çekmeyi başardı.

 Bu başarılarının ardından Amerika'nın yolunu tutar.Amerika piyasasının boşluğunu fark ederek tarihin ilk çizgi film karakteri olan ''Sncokums''u yaratır.

Yıllar sonra Hollywood artık animasyon filmlerin başkenti haline dönüştü.İlk olarak çizgi romanları beyaz perdeye uyarlayan Hollywood,daha sonra yeni kahramanlar ve hikayelerle sektörü büyük bir güç haline dönüştürdü.

Günümüzde seyirci sayısı giderek artan animasyon sektörü, Hollywood içinde başarısız filmlerin ardından sığınılacak bir liman görevini başarıyla sürdürmeye devam ediyor.

  Resim:Kaynak

Yorum Bırakmak İster Misin ?

Daha yeni Daha eski